4. Vardiya mücadele hattını yükseltecek

Çayırova'da 'Krize karşı işçiler buluşuyor' adıyla, 4. Vardiya İşçi Dayanışması tarafından organize edilen, BAMİS Kocaeli ev sahipliğindeki toplantıda emekçilerin olumsuzluklara karşı mücadele hattını yükseltmesi kararlaştırıldı

Ekonomik krizin bedelinin Hükümet tarafından milli ve muhafazakar söylemler üzerinden toplumun çalışan, yoksul, dar gelirli kesimlerine ödetilmesi girişimine karşı emekçiler tepkili, örgütlü. Çayırova’da “Krize karşı işçiler buluşuyor” adıyla, 4. Vardiya İşçi Dayanışması tarafından organize edilen ve Bağımsız Metal İşçileri Sendikası – BAMİS Kocaeli Şubesi’nin ev sahipliğindeki toplantıda; “Ağır çalışma koşulları”, “İşten atmalar”, “İş cinayetleri”, “Emeklilik hakkının gasp edilmesi”, “Pahalılık” ve “Zamlar” ile birlikte gerek emekçileri gerek yoksul kesimleri yakından ilgilendiren konular masaya yatırıldı.

Mücadele hattı yükseltilmeli

Toplantıda emekçilerin sınıf mücadelesinde nerelerde olduğu, neler yapması gerektiği ve yakın çevredeki işçi direnişleri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Örgütsüz halkın kölelikten kurtulamayacağı vurgusuyla, 4. Vardiya’nın kendilerinin mücadele aracı olduğunu dile getiren katılımcılar ayrıca sendikaların aynı zamanda bir okul olduğunu belirttiler. Mücadele hattının yükseltilmesinde gerekliliği konusunda hemfikir olup ortak mücadeleye devam sözü verdiler.

İlgi yoğundu

Etkinliğe HDP Dilovası İlçe eşbaşkanları Şah İsmail Tohumcu ve EmineKaraaslan, CHP Çayırova BMÜ aday adayları Kadın Kolları Başkanı SunaÇınar ve TuranAğaç; CHP Çayırova Gençlik Kolları Başkanı ErdemSünbül, Çayırova İnönü Mahallesi Muhtar adayı RamizeArslan ve Özgürlük Mahallesi Muhtar adayı ErdinçYılmaz ile birlikte DİSK Dev Turizm-İş Sendikası Marmara Şube yöneticileri, Kırkyama Kadın Dayanışması, Erzincan Refahiye Kızıleniş Köyü Derneği, SosyalistDayanışma Platformu ve Darıca Emekçi Kültür Derneği başkan, yönetici ve üyeleri de katıldı.

Bakmadan Geçme