'Açıklamamız Başkan hanımın kimyasını bozmuş'

AK Parti İzmit ilçe Başkanı Ali Güney, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in Encümen Toplantısında yaptığı açıklamaya cevap verdi. Güney yaptığı açıklamada 'Yaptığımız basın açıklaması Başkan Hanım'ın kimyasını bozmuş olacak ki beyanatımızın satırlarında kaybolmuş, meseleyi alakasız kendince hüner sergilediğini zannettiği bir mecraya çekmeye çalışmıştır' dedi.

AK Parti İzmit ilçe Başkanı Ali Güney, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in Encümen Toplantısında yaptığı açıklamaya cevap verdi.

İşte Ali Güney’in basın açıklamasının tam metni:

“İzmit Belediye Başkanı Sayın Fatma Kaplan Hürriyet'in önceki gün yaptığımız basın açıklamamıza "Encümen Toplantısında" vermiş olduğu cevabı teessürle karşılamış bulunmaktayız.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinin ateşini yakmak adına Samsun’a ayak basmasının 100.yılına özel düzenlenen bu konseri ve yarattığı coşkuyu eleştirmek aklımızın ucundan bile geçmemiş, bu konuda değerli basın mensuplarımıza sunduğumuz yazılı basın açıklamamızın içinde tek bir kelime bu konuda yer almamıştır.

Yaptığımız basın açıklaması Başkan Hanım'ın kimyasını bozmuş olacak ki beyanatımızın satırlarında kaybolmuş, meseleyi alakasız kendince hüner sergilediğini zannettiği bir mecraya çekmeye çalışmıştır. Başkan Hanım’ın olmayan bir şeyi varmış gibi aktarıp, kendi polemiğini kendi yanıtlamasını hayretle karşılıyorum.

Ramazan etkinliklerimizle alakalı da basın açıklamamızda belirttiğimiz gibi biz bu programları geçmiş dönemde tüm mahallelerde yaptık ve tüm İzmit halkının Ramazan coşkusu yaşamasını sağladık şu anda yapılan noktasal programların daha ucuza mal edildiğini açıklamak insanların aklı ile alay etmek olur.

Madem konusu açıldı, gündem yapıldı konser ile alakalı söyleyecek elbette ki sözümüz olacaktır. Bu etkinliği, sanatçının gönüllülük esası ile yaptığı ve sanatçıya tek kuruş para verilmediği söyleniyor, bu söylem her ne kadar akla ve mantığa uygun düşmese de aksini ispat edene dek Başkan Hanım’ın açıklamasına inanmak durumundayız. Bizler de kendisi gibi asılsız, mesnetsiz, belgesiz konuşabilen siyasiler olsaydık, ücretsiz düzenlendiği iddia edilen konserle ilgili çıkan dedikodulara kulak asardık, ama dediğimiz gibi biz aksini ispat edene dek yapılan açıklamayı geçerli kabul ederiz.

Cumhuriyetimizin her bir değerini, her bir Mili ve Dini Gün’ü önemsiyor, bu günlerde yapılan her organizasyonun destekçisi olduğumuzun da bilinmesini istiyoruz. Sonuç olarak biz en başından bu yana söylediğimizin arkasındayız, güzel ve yararlı olan her işin arkasında olacak, İzmit’e ve İzmit halkına zarar vereceğini düşündüğümüz her icraatında karşısında olacağız, yalan söylemeden, iftira atmadan, çarpıtmadan, hizmete mani olmadan siyasetimizi icra etmeye devam edeceğiz, Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bakmadan Geçme