Ahmet Alkış son yolculuğuna uğurlandı

Akciğer kanserine yenilen, 09 Ağustos tarihli Facebook paylaşımında, 'Kızanlarda kızmayanlarda kısaca herkes olsaydı' diyen Ahmet Alkış'ı son yolculuğuna sağlığında ona kızan, kızmayan herkes uğurladı

Akciğer kanserine yenilen Ahmet Alkış 9 Ağustos’ta sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım “Şu anda yanımda olsaydı can arkadaşlar, yakın akrabalar, ‘Ahmet’ diyen canlar, sevenler hatta sevmeyenler, bana gıcık olanlar kavga etseydik sonra gülüşseydık. Ama neredeeeeee, kimse yok yalnızsın. Saat 10, TV ve sen, bir de neyse umarım dostlarda dost olmayanlarda bana kızanlarda kızmayanlarda kısaca herkes olsaydı. Neden mi, onu benim durumumda olanlar bilir. Hepiniz sağlıklı olun lütfen sigarayı bırakınnnnnnnnnnn.”

Oradaydılar

Vefatına dair dünkü haberimizde de yer verdiğimiz, 09 Ağustos 2018 tarihli yukarıdaki Facebook paylaşımının sahibi Ahmet Alkış dün Çoban Mustafapaşa Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gebze Belediyesi Pelitli Mezarlığı 2’nci Etap’ta toprağa verildi. Cenaze namazı Bekir Aytekin tarafından kıldırıldı. Sigaranın sebep olduğu akciğer kanserine yenik düşen Alkış’ın dostu olmayanlar orada mıydı bilinmez ama sağlığında kızdırdıklarını bildiklerimiz, son yolculuğunda oradaydı.

Taziyeleri oğlu, kızı, kardeşi ve eski eşi kabul etti

Cenaze namazı öncesi taziyeleri tabutu başında duran oğlu Burak Alkış ile birlikte kızı ve damadı Burcu – Selçuk Yazıcı, geçtiğimiz yıllarda ayrıldığı eşi Şaziye Ediz ve kardeşi Ali Alkış kabul etti.

Gebze İlçe Milli Eğitim  yine yokları oynadı

Gebze’de öğretmen cenazesi olduğu zaman, o öğretmenin sendikalı veya sendikasız olup olmadığı, sendikalı ise hangi sendika üyesi olduğu gözetilmeden, 2002 hatta 2007 yılına kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü mutlaka bir şekilde temsil edilirdi. Eğitim-İş Sendikası’na üye olduğu bilinen Ahmet Alkış’ın dünkü cenazesinde dönem itibariyle Şener Doğan müdürlüğündeki Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yokları oynadı. Çiçeğine bile denk gelinmedi. Öte yandan Eğitim-Sen ve Eğitim-İş şubelerinin yanı sıra Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de cenazeye çiçek gönderdi.

Eşref bey tam kadro

Cenaze namazına Eşrefbey İlkokulu mevcut idareci ve öğretmenlerinin yanı sıra eski idareci ve öğretmenleri ile de katıldı. Okulun günümüzdeki müdürü Şaban Kadıoğlu ile birlikte eski müdürleri Cahit Peneklioğlu, Muhittin Ökten ve Yusuf Yeşil, kamudan emekli olduktan sonra mesleğini özel sektörde sürdüren okulun eski öğretmenlerinden Murat Kaya ile birlikte okulda görev yapmış çok sayıda öğretmen, yanı sıra çok sayıda öğrenci velisi ve öğrencileri de Alkış’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Son yolculuğuna birlikte uğurladılar

Alkış’ın cenaze namazına –tespit edilebildiği kadarıyla- CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, Darıca Belediyesi eski (1989-1994) Başkanı Zihni Topçu, 24 Haziran yerel seçimleri MHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Muhterem Çay, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Oğur Aydın ve Şube Sekreteri Eylem Bahadır, Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu (Gebze) Şube Başkanı Bülent Metin, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, Darıca Farabi Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Cebrail Kuru, DİSK Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Leyla Boyacı, Tüm Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek, BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli, Gebze KAI Başkanı Metin Baytöre, Gebze Matbaacılar ve Reklamcılar Derneği Başkanı Ozan Kurtuluş İlyasoğlu;

Nihat Acar, Alaybey Seymen, İsmail Çankaya, Gökmen Balcı, Gazi Aydoğdu, Sevilay Akkaya Önen, Hasan Atilla, Mine Yıldız’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda emekli ve aktif öğretmen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen üyeleri ile Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube Sekreteri Meral Akkaya’nın eşi Doktor Hakan Akkaya da katıldı.  

Ahmet Alkış kimdir

Öğretmen Ahmet Alkış, 1959 yılında merhume ve merhum Gülten – Mustafa Alkış çiftinin oğulları olarak Kars’ta dünyaya geldi. Kars Dede Korkut Eğitim Enstitüsü mezunu olan Alkış, öğretmenlik mesleğine 37 yılını atadı. Son görev yeri Gebze’nin en köklü eğitim kurumlarından, Eşrefbey İlkokulu oldu. Sınıf öğretmenliği yapan Alkış; Burcu Yazıcı ve  Burak Alkış’ın babası, Selçuk Yazıcı’nın kayınpederi, Ali Alkış’ın kardeşi idi.

Kocaeli Zirve; merhuma Allah’tan rahmet; tüm geride bıraktıklarına sabır ve başsağlığı diler.

 

Bakmadan Geçme