• Haberler
  • Gündem
  • Akdeniz Darıca'da buzları nokta atışlarıyla eritiyor

Akdeniz Darıca'da buzları nokta atışlarıyla eritiyor

CHP Darıca Kadın Kolları Başkanı Oya Akdeniz seçim çalışmaları kapsamında parti içinde buzları eritmeye namzet iki nokta atışı yaptı. Birinde eski başkanı Ebru Tayanç'a diğerinde Cem Evi'ne konuk oldu

Belediye başkan aday adaylığı dönemini tek aday adayı ile geçirip o aday adayını da aday göstermeyi başaran ama içten içe kaynama sinyalleri veren CHP Darıca’da kaynar noktalardan bire geçtiğimiz aylarda patlak vermiş, Kadın Kolları Başkanı Ebru Tayanç görevden istifa etmişti.

Üstelik Yakup Törk tarafından, Törk’ün ilçe başkanlığı döneminde kadın kolları başkanlığı görevi için teşvik edilen Tayanç ile Törk’ün son zamanlarda arasına “kara kedi”ler girmiş; Gebze’de yerel bir gazetede Tayanç ile önceki başkan Nurcan Çağlar’ın kıyaslandığı bir “haber”in bizzat Törk tarafından talimatla yazdırıldığı kanısındaki Tayanç aynı gün istifasını ilçe örgütüne, üstelik kendisi de gelmeden eşiyle göndererek vermişti.

Ebru Tayanç’ın istifasının ardından yeni yönetim Tayanç’ın yönetiminden Oya Akdeniz başkanlığında ama Akdeniz haricinde tamamen yenilerek oluşmuştu. Akdeniz o tercihiyle de tartışılırken gelinen aşamada doğru bir tercihte bulunduğunu adeta kanıtladı.

Oya Akdeniz geçtiğimiz günlerde nokta atışlı, çok kritik bir ziyaret gerçekleştirdi. İçinde bulunduğumuz günlerde zatürre boyutunda sağlık sorunuyla boğuşan Ebru Tayanç’a “geçmiş olsun” ziyaretinde bulundu. Ziyaret heyetinde yönetiminden başkan yardımcısı HülyaAşçıoğlu, yönetim kurulu üyeleri Apaydın Sarsmaz ve Sevilay Yapa  ve üye Songül Bilican ile Yakup Törk’ün eşi Esra Törk de yer aldı.

Akdeniz ve beraberindekilerin bir diğer kritik ziyareti ise Darıca Cem Evi’ne oldu. Mevcut siyasi zemin üzerinden CHP’lilerin Cem Evi ziyareti kadar olağan bir durum yok ancak CHP Darıca İlçe Örgütü’nün son kongresi ve o süreçte çok konuşulan kimi iddialar göz önünde tutulduğunda bir soğukluk olduğu öngörülüyordu. Var mı idi yok mu idi tartışılabilir ama varsa da, giderilmesi yönünde önemli bir adım atıldı.

Bakmadan Geçme