Akşener yeniden 6'lı masaya oturdu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçen hafta yaptığı açıklamanın ardından siyasette sıcak saatler yaşanıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde başlayan  6'lı masa toplantısına katıldı.

Millet İttifakı cephesinde gün boyu Son Dakika Haberleri art arda geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu. Ziyaretin ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yaptığı basın açıklamasında basın açıklaması yaptı.  Zorlu, "Belediye başkanlarımız genel başkanımızı ziyaret etti. Her iki belediye başkanımıza seçilecek 13. cumhurbaşkanının yetkili 2 cumhurbaşkanı yardımcısı olma yolunda önerilerini iletmiştir" dedi.

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU BİRARAYA GELDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile görüşmesi ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun Çukurambar'da oteldeki görüşmesine İmamoğlu ve Yavaş'ın da katıldığı belirtildi.

MUTABAKAT SAĞLANDI İDDİASI 

Görüşmenin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı İmamoğlu ve Yavaş'ın yardımcı olacakları konusunda mutabakat sağlandığı iddia edildi. Toplantının ardından Akşener ve Kılıçdaroğlu, ayrı ayrı otelden ayrıldı.

AKŞENER YENİDEN 6'LI MASADA

Oteldeki bu görüşmenin ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti genel merkezi önünde açıklama yaptı. Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, "Şu an itibarıyla genel başkanımız birazdan Saadet Partisi'nde Millet İttifakı toplantısına katılma kararı almışlardır" ifadelerini kullandı.

TOPLANTI BAŞLADI

İYİ Parti lideri Akşener, 6'lı masa toplantısı için Saadet Partisi'ne geldi. Karamollaoğlu tarafından kapıda karşılanan Akşener, parti önünde bekleyenleri selamladıktan sonra içeriye geçti. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının belirleneceği liderler toplantısı, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde başladı. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı. Toplantıda millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının belirlenerek açıklanması bekleniyor. 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme