Ali Asker Zafer Engin'i muhannete muhtaç eylemedi

1978 kuşağı devrimcilerden kanser tedavisi gören Zafer Engin için Gebze'de gönüllü olarak sahne alan Ali Asker konserine, 'Kadir mevlam senden bir dileği var. Beni muhannete muhtaç eyleme' adlı eserle başladı

Protest müziğin öncü isimlerinden, sanat hayatında 51 yılı geride bırakan Ali Asker, Gebze’de devrimci dayanışma amacıyla sahne aldı. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı ve Gebze Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu sözcüsü Sabahattin Günel’in düzenlediği konserde gönüllü olarak sahne aldı.

KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYOR

Sevilen sanatçı tüm geliri 1978 kuşağı devrimcilerden kanser tedavisi gören Zafer Engin’e aktarılacak konsere, “Kadir mevlam senden bir dileği var. Beni muhannete muhtaç eyleme” ile başlayıp “Eylem güzeli” ile sonlandırdı. Halen İstanbul’un Levent İlçesi’nde oturan Zafer Engin uzun süredir kanserle mücadele ediyor ve tedavisi halen İstanbul’un Bahçelievler İlçesi’nde sürdürüyor.

CHP, ÖDP, TÜM EMEKLİ-SEN…

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz kısa süreliğine katıldığı etkinlikten yerel seçim yoğun programı nedeniyle erken ayrıldı. Başak 4 Düğün Salonu’ndaki konseri ÖDP Gebze İlçe Sekreteri Recai Özel ve Tüm Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek ile şube yöneticileri de izledi.

DAYANIŞMANIN ÖNEMİ

Etkinliğe öncülük eden Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı ve Gebze Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu Sözcüsü Sabahattin Günel kısa tuttuğu konuşmasında dayanışmanın önemine değindi. Programda sahne alan sanatçı Ali Asker ile katılımcıları sergiledikleri dayanışmadan ötürü kutladı.  Programda Sadık Günel de Kirvem adlı şiiri okudu.

FİNAL EYLEM GÜZELİ İLE

Sevilen sanatçı Ali Asker konserine, “Kadir mevlam senden bir dileği var. Beni muhannete muhtaç eyleme” adlı eserle başladı. Ardından sırasıyla “Oy dağlar”, “Gözyaşların sel olur. Bahar yaz olur”, “Çınarolsam”, “Maviye boya” ile devam etti. Zazaca seslendirdiği “Munzur”un ardından “Hozat’ın önünde vurdular beni”, “Direnç gülü”, “Turnalar” “İşte gidiyorum çeşmi siyahım”, “Mühür gözlüm” ve “Metris’in önü”nü seslendirip finali “Eylem güzeli” ile yaptı.

PROTEST MÜZİĞİN ÖNCÜSÜ: Zorlu geçen sanat hayatının 51. yılına giren protest müziğin öncü isimlerinden Ali Asker, 1954 yılında 12 çocuklu bir ailenin çocuğu olarak Tunceli’nin Hozat ilçesinde doğdu. Saz çalan babası ve türkü söyleyen annesinin etkisiyle, küçük yaşta saz çalmaya başladı. Sanatçının Çınar Olsam, Oy Dağlar, Zordur, Bahçemsin, Sürgün, Rüzgarla Bir, Onlara Ağıt, Dön Gel Gardaş adlı albümleri var.

Bakmadan Geçme