'Ali kıran baş kesen mi bunlar? Terbiyesizlik!'

Bağımsız Gebze Belediye Başkan adayı Serap Çakır basın toplantısında, 'Seçime kısa süre kala çekilecek' söylentilerine sert yanıt verdi: 'Ali kıran baş kesen mi bunlar? Destekçilerime bile mesaj gönderiyorlar. Yaptıkları terbiyesizlik.'

Serap Çakır, Serap Çakır olalı böyle sinirli, hiddetli görülmedi.

Hafta sonunu ikisi SKM açılışı olmak üzere hayli yoğun tempoda geride bırakan Bağımsız Gebze Belediye Başkan adayı Serap Çakır yeni haftaya tempo düşürmeden, Pusula Kafe’de düzenlediği basın toplantısı ile başladı. Toplantı boyunca hayli neşeli ve klasik dinginliğinde olduğu gözlenen Serap Çakır toplantının soru cevap bölümünde, belediye başkan adaylığından seçime kısa süre kala çekileceğine dair söylentilere yanıt vermesi istenince hayli hiddetlendi:

“Çekilecek miyim! Dedikodularla uğraştığım yalan değil. Aslı astarı olmayan söylentiler. Bilinçli bir şekilde yapılıyor, aldıracak değilim. Bana destek olanlara dahi mesaj gönderip desteğin geri çekilmesini istiyorlar. Ali kıran baş kesen mi bunlar?”

ALKAN VE TEKTAŞ DA KATILDI

Serap Çakır’a basın toplantısı divanında eşi, Gebzespor eski Başkanı İlker Çakır eşlik ederken Gebze Artvinliler Derneği Başkanı Osman Alkan ve GESKOOP Başkanı Ayhan Tektaş bu toplantıda da yer aldı. Serap Çakır toplantının başında kısa bir değerlendirmede bulunup konuşmasının büyük bölümünde sorulara yanıt verdi. Çakır seçim çalışmalarına ilişkin olarak özetle şunları kaydetti:

ŞEFFAF, ÜRETKEN, EŞİTLİKÇİ

“Seçim çalışmalarımız gayet güzel gidiyor. Tüm mahalleleri geziyoruz. Önümüzdeki pazar gününden itibaren köylere de gitmeye başlayacağım ve köy ziyaretlerini her pazar tekrarlayacağım. Mahalle çalışmalarında, sıklıkla evlere girerek toplantılar yapmaya başladık. Seçime kadar ulaşabildiğimiz her yere, ulaşacağız. Şeffaf, üretken, eşitlikçi bir yönetim biçimi uygulayacağız.

DEVLETTEN GELEN BÜTÇE VAR

Bana, bağımsız belediye başkanlığını nasıl yapabileceğimi soruyorlar. Sonuçta devletin verdiği bir bütçe var. Onu kullanacağım. 21’nci yüzyıldayız. Kadından yönetici olamayacağını öne sürenler de hala var. Onlara da nasıl yapıldığını kanıtlayacağım.”

MECLİS İÇİN 20 BAŞVURU

Belediye başkanı seçildiğinde seçilecek olan meclis üyeleriyle çalışacağını, bununla birlikte 20’ye yakın kişinin belediye meclis üyeliğine bağımsız başvurusu yapacağını kaydeden Serap Çakır, tapu konusunun ise belediye başkanı seçildikten sonra ilgileneceği ilk konu olduğunu kaydetti:

EMLAK RAYİÇ BEDELİYLE TAPU

“Tapu, Gebze’nin trafiği kadar önemli. Bu konuda teknik ekibim tarafından çalışma sürdürülüyor. Tapu sorunu yaşanan mahallelerde iki büyük toplantı düzenleyip ne tür bir çözüm üreteceğimize mahalleli ile birlikte karar vereceğiz. Arsa borcu olan vatandaşlar için, emlak rayiç bedelini uygulayacağız. Ama onlar da imar affı için başvuruda bulunmalı.”

TEK İSTEKLERİ İLGİ

Saha çalışmaları esnasında halkın en çok belediye başkanının halka ilgisizliği ve sosyal alan yetersizliğinden yakındığını belirten Çakır, “Halkın aslında fazla bir beklentisi yok. Tek istekleri, ilgi görmek” dedi.

ÇÖZÜM ORTAKLARI İLE

Trafik başta olmak üzere Gebze’nin sorunlarına çözüm üretmek için TMMOB Gebze bileşeni meslek odaları dahil konunun uzmanı kişi ve kurumlarla hareket edeceğini kaydeden Çakır toplantıda sorular üzerine ayrıca şunları kaydetti:

TÜM LİDERLERE VE SEÇMENE SAYGIM VAR

“Cumhurbaşkanımıza da, siyasi partilerin liderlerine de saygım var. Hangi partiye oy verirse versin, seçmenin tavrına tercihine de saygım var. Ama seçimde rakibim onlar değil onların atadığı Gebze Belediye Başkan adayları. Seçim döneminde siyasi partilerin ilçe başkanlıklarını, fırsat bulabilirsem ziyaret edeceğim.

BÖYLE DAHA RAHATIM. STRESSİZİM

Amacım hizmet etmek. Gittiğim yerlerde projelerimi anlatıyorum. Hiçbir zaman, siyaset konularına girmiyorum. Ben yapacaklarımı anlatırım, ona bakarım.

Belediye başkan adaylığına bağımsız aday olduğum için çok rahatım. Bir siyasi partiden de adaylığım olmuştu. Şimdi daha stressiz, çok daha rahatım.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN ÖNERİM ŞU AN İÇİN YOK

Büyükşehir belediye başkanlığında elbette adaylardan birine oy kullanacağım ama o bende kalsın. Kime oy vereceğimize dair kardeşlerimle, aile bireylerimle görüşüyorum. Seçmene herhangi bir önerim, şu an için yok.

İLK BEŞ YIL BAĞIMSIZ BAŞKANLIK YAPACAĞIM

Bağımsız belediye başkanı seçildiğimde görevimi ilk beş yıl bağımsız sürdüreceğim. Çünkü bana oy veren seçmen, bağımsız aday olduğum için oy verecek ve her kesimden oy alacağım. Beş sene sonrası içinse şimdiden bağlayıcı hiçbir şey söylemem.

AKP ADAYI İLE 3 PUAN FARKIM VARDI

Gebze Belediye Başkanlığı için ilk partili adaylık dönemimde bir anket yaptırdık. CHP ve İYİ Parti adayları belli, AKP adayı henüz belli değildi. AKP adayı olarak bir isim yazdık. AKP adayı ile aramda üç puan fark vardı. Bağımsız aday olduktan sonra ise herhangi bir anket çalışması yapmadık.

100 BİN OY ALMAYI HEDEFLİYORUM

2014 yerel seçimlerini AKP adayı 94 bin oyla kazandı. Bu seçimde seçilmek için baraj 70-75 bin oya düşecektir. Ben 100 bin oy almayı hedefliyorum. Herkes, kazanacağı kadar oy almayı hedeflemeli.

Gebze’ye şahsımda kadın eli değince, Gebze bir ev gibi olur. Beğenmediğimiz çarşı ve meydan bile gezilecek, görülecek bir yer haline gelir.

KAPALI PAZAR DEDİKLERİ MEĞER AÇIK PAZARMIŞ

Ben semt pazarlarından alışveriş yapan bir kadındım. Bir süre önce Mevlana’daki sabit pazara gittim. Kapalı Pazar deniliyor ama meğer açık pazarmış. Buzdolabı gibiydi. Allah oradaki pazarcı esnafının yardımcısı olsun. Pazar dönüşü bir saat kendimize gelemedik. Belediye başkanlığımda semt pazarları, yine halkın ulaşabileceği yerlere dönecek.”

Bakmadan Geçme