Akar açıkladı: İzinler iptal!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'da alınan corona virüsü önlemleri kapsamında izinlerin bir süreliğine iptal edildiğini açıkladı.
Öte yandan Rus askeri heyeti ile gerçekleştirilen görüşmelerde büyük oranda mutabakat sağlandığını belirten Akar, 'Ateşkes bozulur, saldırılar devam ederse bıraktığımız yerden başlamaya, onların da canını yakmaya devam edeceğimizi söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Herkes her an hazır' dedi.
Konuşmasında TSK'da corona virüsü salgını karşısında alınan tedbirlere değinen Akar şunları ifade etti:
* Karargah ve birliklerimizde çeşitli korunma tedbirlerini hayata geçirdik. Yurt dışı temasları ile heyetlerimizin yurt dışına gidişlerine kısıtlama getirdik.
* Toplantı ve toplu faaliyetlerde de kısıtlamaya gittik. Okullar ve eğitim merkezlerindeki öğrenci ve kursiyerlerle birlikte askerlerimiz de belli bir süre hafta sonu izne çıkmayacak.
* Ayrıca TSK´da el sıkışmayı da bir süreliğine durdurduk.