Ellibeş: Gazeteciliği bombalı eylemler için kullananları da görüyoruz

'16 Ocak Basın Onur Günü'nü kutlayan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, mesajında, 'Cumhuriyetimizin 2.yüzyılına adım atarken gazetecilik mesleğini bombalı eylemler için kalkan olarak kullananları ve onları savunanları da görüyoruz. Bunların sözde hak ve özgürlüklerinin ellerinden alındığı iddiasıyla Türkiye'yi uluslararası arenada şikayet ettiğini, aynı siyasi partilerin de kendilerine destek verip, sahiplendiğine şahit oluyoruz' dedi.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, 16 Ocak Basın Onur Günü'nün aynı zamanda Kocaeli'nin onur günü olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Ocak 1923'te İzmit Kasr-ı Hümayun'da basın temsilcileriyle bir araya geldi. Atatürk'ün aynı zamanda ilk basın toplantısı olan bu buluşmayı daha da önemli hale getiren Cumhuriyet'in kurulacağını ilk kez burada açıklıyor olmasıydı. Bu toplantı birçok mesajı da içinde barındırmaktadır. Atatürk, ülkesi ve milletini düşünen herkesi milli mücadelenin bir parçası olarak görmüş ve onlarla önemli bilgileri rahatlıkla paylaşarak, görevler yüklemiştir. Dönemin basın mensupları içinde de bu özelliği taşıyanları bir araya getirmiş, Cumhuriyet'in ilanını ilk kez topluma ışık tutan gazetecilerle paylaşmıştır.”

ATATÜRK'ÜN BASIN TOPLANTISI
“Cumhuriyetimizin 2.yüzyılına adım atarken gazetecilik mesleğini bombalı eylemler için kalkan olarak kullananları ve onları savunanları da görüyoruz. Bunların sözde hak ve özgürlüklerinin ellerinden alındığı iddiasıyla Türkiye'yi uluslararası arenada şikayet ettiğini, aynı siyasi partilerin de kendilerine destek verip, sahiplendiğine şahit oluyoruz. 27 Eylül 2022'de Mersin'de canlı bombalı saldırı düzenleyen PKK'lı Dilşah Ercan'ın CHP'nin ‘hak ihlalleri' raporunda gazeteci olarak ‘mağdur' gösterilmesi gibi. İşte tam bu noktada Atatürk'ün 100 yıl önce İzmit'te düzenlediği basın toplantısını hatırlamak, bu toplantıda verilen mesajları hatırlamak gerektiğine inanıyorum.”

HER ZAMANKİNDEN DAHA YAKINIZ
“Türkiye, yeni bir yüzyıla adım atarken Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerine, hedeflerine, büyümeye, dünyada yeniden söz sahibi olmaya her zamankinden daha yakındır. Cumhuriyet'in kuruluşunda olduğu gibi milletçe birbirimize kenetlendiğimiz sürece bu yükselişin önüne kimsenin geçemeyeceği bir gerçektir. Bu duygu ve düşüncelerle 16 Ocak Basın Onur Günü'nü tebrik ediyor, bu önemli günü yaşatan, unutturmayan ilimizde görev yapan değerli basın mensuplarını ve tüm basın emekçilerini kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete irtihal eden Kurutuluş Savaşı kahramanları ve basın mensuplarını rahmetle, minnetle yâd ediyorum.”

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme