Radyasyon Onkolojisi bölümü VM MEDICALPARK'da açıldı
Medical Park'ın sağlıkta 25 yıllık tecrübesini, ileri tanı ve tedavi yöntemleri, uzman hekim kadrosu ve yüksek hizmet kalitesiyle birleştiren VM Medical Park Kocaeli Hastanesi hasta odaklı hizmet anlayışıyla 3 yıldır bölgede fark yaratmaya devam ediyor.
Hastanede özel bir alana kurulan Radyasyon Onkoloji bölümü SGK ve özel sağlık sigortaları anlaşmaları 1 aydır Kocaeli halkına hizmet vermeye devam ediyor. Kasım ayı sonunda bölüm içinde küçük bir davet ile bölümün resmi açılışı yapıldı. Açılışa hastanenin üst yönetimi, hastanenin hekimleri, çalışanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
İKİ SENEDİR HER PERŞEMBE ONKOLOJİ KONSEYİ YAPILMAKTA
VM Medical Park Kocaeli Hastanesi'nde yaklaşık 2 senedir her Perşembe yapılan Onkoloji Konseyi hekimlerinin tam kadro katıldığı açılışta, açılış konuşmasını VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Genel Müdür Uzm. Dr. Erdal İbanoğlu yaptı. Uzm. Dr. Erdal İbanoğlu: 'Bildiğiniz gibi hastanemizde Medikal Onkoloji bölümüz vardı. Radyasyon Onkolojisi de uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir alandı, hizmete açmanın gururunu yaşıyoruz. Gerek bölgemiz gerekse hastanemiz için değerli bir bölüm. Pek çok hastamız kolaylıkla ulaşabilecek ve rahatlıkla hizmet alabilecek. Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Sinan Karabey ve ekibi artık bizlerle. Kendilerinin bilgi ve tecrübesinin yanı sıra hastaya yaklaşımları da bölge de fark yaratmaya devam edecek.' dedi.
İYİ BİR PLANLAMA VE TECRÜBE
Genel Müdür Uzm. Dr. Erdal İbanoğlu sözü Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Sinan Karabey'e bıraktı. Uzm. Dr. Mehmet Sinan Karabey: 'Kanser hastalığı bilgi, uzmanlık, iyi bir planlama ve tecrübenin yanında anlayış ve şefkat gerektiren hassas bir hastalık. Hastalarımızın bekledikçe endişelerinin arttığını ve vakit kaybetmek istemediklerini çok iyi biliyoruz. Bölümümüzde ilk muayeneye geldiğiniz günün ertesi günü hızlıca plan oluşturularak ışın tedavisine başlanabilmektedir. Yaklaşık olarak 1 aydır hizmet verdiğimiz VM Medical Park Kocaeli Hastanesi'nde ekip olarak büyük bir ihtiyacı karşılayacağımıza emindik. Açılışa gelen herkese çok teşekkür ediyorum.' dedi.
Kurdele kesimi ardından bölümü gezen ekip merak ettikleri soruları uzmanlara birebir sorma fırsatı da buldular.
Uzm. Dr. Mehmet Sinan Karabey hakkında
Uzmanlık alanları: Baş-boyun, akciğer, meme, sarkoma, cilt, prostat, endometrium, lenfoma multipl myelom,melanom, serviks ve pelvis, yumuşak doku, santral sinir sistemi ve gastrointestinal sistem radyoterapisi.
Eğitim:
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi AD Uzmanlık Eğitimi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi (Kocaeli) Lisans Eğitimi
Bahçelievler (İstanbul) Lise Öğrenimi
Bahçelievler Lisesi (İstanbul) Ortaokul Öğrenimi
Deneyim:
Kocaeli Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi A.D. Radyasyon Onkolojisi Uzmanı
Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı, Zorunlu Hizmet Görevi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi AD Uzmanlık Eğitimi
Mesleki Üyelikler:
Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği
Türk Tabipler Birliği
Radyasyon Onkolojisi nedir?
Radyoterapi, yüksek enerjili X-ışınları, elektron demetleri ve radyoaktif izotoplar yoluyla kanser hücrelerini öldürmek ve tümörleri küçültmek için kullanılan en eski ve etkili kanser tedavi metodlarından biridir. Radyasyon tedavisi ışınlanan tedavi alanındaki hücrelerin genetik materyaline zarar vererek bu hücrelerin büyüyüp, çoğalmasını önler. Radyasyonun kanser hücrelerine etkisi iyonizasyon yoluyla olmaktadır. Bu etki iki farklı şekilde gerçekleşir; bazı hücreler radyasyon sonrasında direk etkilendiğinden hemen ölürler, bazılarının ise kromozom ve DNA'larında hasar oluşur, çoğalamazlar ve ölürler. Radyasyon tedavisi ile kanser hücrelerinin yanı sıra normal hücrelerde hasar gördüğü halde, normal dokuların pek çoğu iyileşir ve normal fonksiyonlarını kazanırlar.
Günümüzde ileri teknolojik gelişmeler sayesinde radyoterapinin kullanımı da çok ilerleme kaydetmiş ve gerek tedavi sonuçları gerekse yan etkilerin azaltılması açısından en başarılı tedaviler arasına girmiştir. Başarılı bir tedavide esas olan, uygun ve etkili radyasyon dozu tümöre uygulanırken, etraftaki normal dokunun mümkün olan en az dozu almasını sağlamaktır. Eskiden kullanılan geleneksel metodlar ile bu amaca ulaşmak çok zor hatta nerdeyse imkansız iken yeni teknik yöntemler ile mümkün olan en iyi ışınlama yapılabilmektedir. Bu yöntemler içerisinde en çok kullanılanı üç boyutlu konformal radyoterapidir (3BKRT). Geleneksel yöntemlerde kullanılan 2 boyuta (en, boy), derinlik boyutunun da eklenerek yeni bir bilgisayar yazılımı yardımıyla yapılan tedavi planlamasına 3 boyutlu tedavi planlaması denilir.
Planlama ve tedavi aşamasında tümör volümü ve tedavi alanındaki normal doku volümleri gerçek anlamda değerlendirilebilir, bu sayede doz yetersizliklerinin önüne geçilir. Tedavide multiple sahalar kullanılarak hedef volüm konformal olarak ışınlanır. Bu sayede tümörlü dokuya daha yüksek doz verilebildiğinden hastalığın lokal kontrolü artar ve sağkalıma da etkili olabilir. Tüm bunların yanı sıra normal dokuya ait istenmeyen yan etkiler azalır ve hastanın yaşam kalitesi artar.