STK'lara yakışır final programı

Kocaeli'de faaliyet gösteren vakıf, federasyon ve derneklerin iş birliği ile oluşturduğu Kocaeli STK'lar Birliğinin koordinasyonunda ve Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) öncülüğünde Sarıkamış Harekatı'nın 108'inci yılı etkinlikleri kapsamında; Dilovası, Gebze, Başiskele, Körfez ve İzmit ilçesinde ve okullarda yapılan “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı”nın finali Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve ardından şehitlerimiz için dua edildi. Programa sivil toplum örgütlerinin başkanları ve yönetimleri yoğun bir katılım gösterdi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Ak Parti Millet Vekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun bir konuşma yaptı. Konuşmalarda Sarıkamış'ta, Kurtuluş Savaşı'nda ve vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimiz minnetle anıldı.

Programda konuşma yapan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun; bu anlamalı program için yola çıktıkları STK' başkanlarını konuşması sırasında sahneye davet ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Milli değerlerimizin anılması adına bundan sonra STK'lar ile güç birliği ve gönül birliği yapacaklarını ifade etti.

YOĞUN KATILIM
Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Albay Yavuz Selim Kapancı, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli BBP İl Başkanı Kaan Şengil, siyasi partilerin ilçe başkanları, Karslılar Dernek Başkanı Alican Kazgan, Sarıkamışlılar Derneği Başkanı Burhanettin Özçelik, Marmara Iğdırlılar Federasyonu Başkanı Nihat Yıldırım, Elazığlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fethi Kapan, Malatyalılar Dernek Başkanı İlkin doydum, Burdurlular Dernek Başkanı Nilgün Doğanay, Körfez Güney Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Dernek Başkanı Oktay Yaşar, Ağrılılar Federasyonu Başkanı Ömer Yıldırım, TOYŞAD Başkanı Gökalp Şentürk, Kütahyalılar Yörük ve Türkmen Kültür Yardımlaşma Derneği Yasin Aslan, Tokatlılar Dernek Başkanı Turan Şahin, Giresunlular Dernek Başkanı Mehmet Elmas, Dilovası Yöre Dernekleri Federasyonu Başkanı Ercan Güneş, Gümüşhaneliler Vakfı Genel sekreter Cemalettin Özkan, Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, Erzincanlılar Derneği Başkanı Metin Şentürk ve dernek, vakıf federasyon başkan ve yönetim kurulları katıldı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç.Dr.Oğuzhan Aydın “Sarıkamış” adlı sunum yaptı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği sunumda Aydın geçmişten günümüze kareler taşıdı. O günün kahramanlarını tanıtan Aydın büyük ilgi gördü ve salonu dolduranlardan büyük alkış aldı.

Programda “Beyaz Hüzün Sarıkamış” adlı Tiyatro Gösterisi de gerçekleştirildi. Yaşar Elmas Yönetiminde “Beyaz Hüzün Sarıkamış” adlı oyun izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.

22 Aralık 2022 tarihi itibariyle STK'ların ortak olarak yürüttüğü programlar kapsamında 2 binin üzerinde gençle ozan, şair ve yazarlarımız bir araya getirilerek tarihimizde büyük bir yere sahip olan milli kahramanlarımızın manevi şahsiyetleri, şehit kavramı ile özellikle Sarıkamış ruhu yapılan programlar aracılığı ile gençlerimize aktarılmaya çalışılmıştır.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme