Taksim bombacısının kıyafetlerinde dikkat çeken detay!

Taksim'de dün meydana gelen alçak terör saldırısının failinin yakalandığı giydiği kıyafetler dikkat çekti. Teröristin Taksim'de bombayı patlatırken askeri pantolon giydiği, yakalandığı esnada üzerinde bulunan sweatshirtte ise 'New York' yazısının olması, PKK/YPG destekçisi ABD'ye bir mesaj mı verildiği sorularını akıllara getirdi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde dün saat 16.20 sıralarında bombalı terör saldırısı meydana geldi. Saldırıda 6 kişi yaşamını yitirirken 81 kişi de yaralandı. Olayın hemen ardından çalışmalara başlayan emniyet güçleri çok kısa süre içerisinde saldırganı bulunduğu evde yakaladı.

PKK/YPG'NİN ÖZEL İSTİHBARAT ELEMANI
Olayı gerçekleştiren kadının Suriye uyruklu Ahlam Albashir isimli terörist olduğu ortaya çıktı. Şahıs ilk ifadesinde PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden eylemi gerçekleştirmek için kaçak yollarla Türkiye'ye girdiğini itiraf etti.

KIYAFETLERİNDEKİ DETAY
Öte yandan yakalanan teröristin giydiği kıyafetler de dikkat çekti. Yakalanan terörist Ahlam Albashir'in Taksim'de bombayı patlatırken üzerinde askeri pantolon olduğu, patlama sonrası yakalandığında ise giydiği sweatshirtte 'New York' yazdığı görüldü. Teröristin ABD'nin terör örgütü PKK/YPG'ye binlerce tır silah yardımı yapmasının ardından gerçekleştirdiği saldırı sonrası 'New York' yazan kıyafet giymesi PKK/YPG destekçisi ABD'ye bir mesaj mı verildiği sorularını akıllara getirdi.

İngiltere'nin çok okunan gazetelerinden Daily Mirror, Albashir'in gözaltına alınırken üzerinde olan kapüşonlu, mor ve üzerinde “New York” yazan kıyafetine dikkat çekti. Gazete yaka paça gözaltına alınan Albashir'in üzerindeki kıyafetin bir benzerini 2005'te Londra'yı kana bulamaya çalışan bir terörist tarafından da giyildiğini hatırlattı.

Daily Mirror'ın haberinde ise, “Kadın terörist üzerinde New York yazan mor bir kapüşonlu kazak giyiyordu. Bu kıyafet 21 Temmuz 2005'te Londra metrosunda bombalı saldırı düzenleme girişiminde bulunan Remzi Muhammed'in giydiği ve üzerinde ‘New York' yazan siyah sweatshirt'e benziyor” ifadesi kullanıldı.

SOYLU'NUN ABD AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz dakikalarda saldırıya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da ABD ile ilgili çarpıcı sözler sarf etti. Soylu, "Biz bize verilen mesajı aldık, mesajın ne olduğunu da biliyoruz. Amerikan Büyükelçiliği'nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz." dedi.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme