'Vahşice değil, donarak öldü'
Derince'de sokak kedisinin cansız bedeninin çöp konteynırına bırakılarak, vahşice öldürüldüğü iddialarına Mersincik Mahalle Muhtarı Derya Uluç açıklamalarda bulundu.
Mersincik Mahallesi Zuhal Caddesi'nde iddialara göre bir sokak kedisinin vahşice öldürülüp, çöp konteynerının üzerinde cansız bedeni bırakılması iddialarına Derince Mersincik Mahalle Muhtarı Derya Uluç'tan açıklama geldi.
SOKAK HAYVANLARINA DUYARLI BİR MAHALLEYİZ
Bir vatandaşın çektiği videoda kedinin canice öldürülüp, çöp konteynerına atıldığını söylediği iddiasına Derince Mersincik Mahalle Muhtarı Derya Uluç'tan açıklama geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Muhtar Uluç, “Bir vatandaş tarafından gönderilen videoda söylenilenler kesinlikle doğru değil. Kedi vahşice değil, hiportermiden yani donarak öldü. Biz sokak hayvanlarına karşı çok duyarlı bir mahalleyiz. Çocuklarımızın da hayvan sevgisini aşılaması için okullara kedi köpek barınakları koyduk. Ayrıca sokak hayvanlarına karşı da Derince Belediyemizle uyum içinde çalışıyoruz. Belediyemiz sokak hayvanlarının ölümünde mahallemize her zaman Veteriner hekim göndererek, sokak hayvanlarının ölüm nedenini açıklıyor. Bu konuda basına servis edilen haber mahalle olarak bizleri çok üzdü” ifadelerine yer verdi.