Aracını park ederken karakolluk oldu

İzmit Cedit Mahallesinde aracını park etmek isterken yaşadığı olayları gazetemize anlatan Hülya B. isimli bir okurumuzun başına gelenler adeta şok etti.

Olay geçtiğimiz Cumartesi günü İzmit Cedit Mahallesi Atatürk bulvarında meydana geldi. Gazetemiz ihbar hattına ulaşan Hülya B. isimli bir okurumuz yol üzerine aracını park etmek istedi. O sırada Hülya B.'nin yanına gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi BELDE A.Ş çalışanı olan park görevlisi aracını park etmesine yardımcı oldu.
İŞLER BÜYÜDÜ
Aracı park etmesine yardımcı olan görevli şahıstan parka yardım ettiği için ücret talep etti. Ücreti vermeyen vatandaşın aracı çizildi, vatandaş soluğu karakolda aldı.
Hülya B. adlı okurumuzun bize gönderdiği mesaj:

Kocaeli Büyükşehir belediyesine bağlı olarak çalışan, belde a.ş otopark görevlisiyle yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum. Cumartesi günü cedit mahallesi, Atatürk bulvarında endüstri meslek lisesinin karşı tarafındaki açık park yerine aracımı park edecektim. Park görevlisi gelerek park için yönlendirmeye başladı. Araçtan indiğimde ne kadar kalacağımı sordu, yarım saat kalacağımı söyledim. 5,75₺ vermemi istedi. 16.00 dan sonra peşin alıyoruz dedi. Ben de nakitim yok, aracın plakasına yazın dedim. Sana park ederken o kadar yardım ettim para vermeyecek misin dedi. Park yeri için mi ücret alıyorsunuz yoksa park yardımı için mi dediğim de ise yardım için alıyorum dedi. Yardımdan kastı ise sağ yap vs. Ben de sizden yardım talep etmedim, baştan ücretli olduğunu söyleseydiniz de yardım etmeyin derdim dedim. Biraz tartıştıktan sonra aracın yanından ayrılıp çarşı tarafına yürüdüm. İşim bitip geldiğimde ise aracımın sağ tarafının boydan boya çizilmiş olduğunu gördüm. Kendisinin yaptığından emindim. Beyaz masa ve cimer aracılığıyla şikayet kaydı oluşturdum. Dün de karakola giderek şikayette bulundum. Sağolsunlar emniyet görevlilerimiz bu konuyla çok ilgilendiler ve bu sabah kamera kayıtlarına ulaşmışlar. Görevli aracı çizerken görüntüleri var. Bundan sonrası artık yargıya intikal edecektir ama buradan da sizin aracılığınızla bu olayı duyurmak isterim. Haraç keser gibi park ücreti isteyip, ödemeyince bu şekilde yaptırım uygulayan insanlara yargının da uygulayacağı yaptırımlar olmalı diye düşünüyorum. Bu tarz insanların belediye bünyesinde çalışmasını da kendi adıma hiç doğru bulmuyorum. Başlarına bu tarz şeyler gelen kişiler mutlaka şikayetlerini gerekli yerlere iletirlerse bir nebze olsun kamuoyu oluşacağına inanıyorum.

Bakmadan Geçme