Aşılamada yeni aşama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin aşı tedariki ile aşılama takvimi ve kademeli normalleşmenin ele alındığı Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Açıklamada Pfizer/BioNTech ile toplam 120 milyon dozluk aşı anlaşmasının ilk sevkıyatının bugün Türkiye'ye ulaştığı duyuruldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçen hafta BioNTech firmasının kurucu ortakları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin de katılımıyla düzenlenen Bilim Kurulu basın toplantısında duyurduğu,

120 milyon dozluk aşı anlaşmasının ilk sevkıyatı bugün Türkiye'ye ulaştı

Pfizer/BioNTech ile toplam 120 milyon dozluk aşı anlaşmasının ilk sevkıyatı bugün Türkiye'ye ulaştı. Bakan Koca bugünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından ülkede aşılama süreci ve koronavirüs (Kovid-19) gündemine ilişkin son gelişmeleri ve izlenecek yol haritasını paylaşmak üzere kameraların karşısına geçti.

5 milyon doz BioNTech aşısı daha geliyor

Koca, aşılamada yeni aşamaya geçildiğini, 1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üstü vatandaşların aşılanacağını duyurdu. Haziranda teslim edilecek 30 milyon doz BioNTech aşısının ilk kısmının Türkiye'ye ulaştığına, 5 milyon doz BioNTech aşısının da önümüzdeki hafta ulaşacağına değindi.

Bakmadan Geçme