Ayhan Bora Kaplan dosyasında yeni gelişmeler

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü dosyasının kumpas soruşturmasına dönüştürülmesi iddialarıyla ilgili ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından 7 şüpheli tutuklandı.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün 2 numarası olan gizli tanık Serdar Sertçelik ile polis şefi Şevket Demircan'ın ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından başlayan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ve aynı şubede görevli Ufuk Gültekin ile komiser Metehan İlkyaz'ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. Organize Şube Müdürü Kerem Gökay Öner soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına 11 sayfalık ifade vermiş, sulh ceza hakimliği tarafından yurtdışına çıkış yasağı adli kontrolüyle serbest bırakılmıştı.

TAKİBE TAKILDILAR

Sertçelik'in ayağında elektronik kelepçeyle yurtdışına kaçışıyla ilgili yine Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli komiser Metehan İlkyaz olduğu tespit edilmişti. İlkyaz koordinesindeki 3 şüphelinin, Sertçelik'i Ankara'dan İstanbul'a araçla götürdüğü, buradan da Edirne Meriç'ten kaçışını organize ettikleri ortaya çıkmıştı. İlkyaz, Kaplan'ın avukatıyla istihbarat takibine de takılmıştı.

7 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Savcılık sorguları tamamlanan 7 şüpheli 'Suçluyu kayırma', 'Tanığı etkilemeye çalışma' ve 'Göreve ilişkin sırrın açıklanması' suçlarından sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Buradaki sorguladı da tamamlanan 7 şüpheli tutuklandı.

SUÇ İÇİN ANLAŞMA SUÇU

Tutuklanan Şevket Demircan'ın firari Sertçelik ile facetime üzerinden konuşma yaptığını kabul ettiği öğrenildi. Öte yandan şüphelilerin 'Suç için anlaşma' suçundan soruşturmanın devam ettiği, dijital materyallerin, HTS analiz raporlarının ve MASAK verilerinin incelenmesinin devam ettiği öğrenildi. Başsavcılık tarafından 'Suç için anlaşma' suçu yönünden ayrı değerlendirme yapılacağı kaydedildi.

DIŞARIDAN GÖRÜŞTÜĞÜ BELİRLENDİ

Sertçelik ile ile Şevket Demircan arasındaki iletişime aracılık eden Nurullah Özgür Kopuk'un sorgusu ise sürüyor.. Emniyetteki işlemleri devam eden Kopuk'un Sertçelik ile Demircan'ın görüşmelerini kendi telefonu ve sosyal medya hesabı üzerinden sağladığı, dosya kapsamında ifade verdiği, Organize Şube Müdürlüğünde şüphelilerle dışardan görüştüğü belirlendi.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme