Bakan Soylu anma törenine katılacak

Gölcük'te 17 Ağustos 1999'da meydana gelen depremin 23. yıl dönümünde düzenlenecek anma programı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımı ile gerçekleştirilecek.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Türkiye'nin yakın tarihinin en büyük felaketi olarak gösterilen 17 Ağustos Depremi'nin 23üncü yıldönümünde düzenlenecek anma programı belirlendi. Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediyesi ortaklığında düzenlenecek program, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımı ile gerçekleştirilecek. Saat 21.00’da Gölcük Merkez Anıtpark’tan Kavaklı Sahili’ndeki tören alanına doğru kortej yürüyüşü ile başlayacak programa 81 ilden AFAD gönüllüleri, Kocaeli Yerel Destek ekipleri ve çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.

DURSUN ALİ ERZİNCANLI EN GÜZEL ŞİİRLERİNİ OKUYACAK

Kortejin Kavaklı Sahili’ndeki tören alanına ulaşmasının ardından program 21.45’te Kuran-ı Kerim tilaveti ve deprem şehitleri için yapılacak dualar ile devam edecek. Törende protokol konuşmaları sonrasında sahne alacak ünlü şair Dursun Ali Erzincanlı, en güzel şiirlerini Kavaklı sahilince seslendirecek.

DEPREM ŞEHİTLERİ BİR KEZ DAHA ANILACAK

17 Ağustos Deprem Şehitlerini Anma Programı’nda ayrıca Kocaeli Yerel Destek Ekibi’nin lansmanı yapılacak. Anma programı saat 03.02'de de deprem anıtına çelenk sunumu ile sona erecek.

ŞEHİTLİKLER ZİYARET EDİLEREK CAMİLERDE DUALAR EDİLECEK

Anma programı kapsamında 17 Ağustos Çarşamba günü ayrıca şehitlik ziyaret edilerek, camilerde Kuran-ı Kerim tilaveti akabinde dualar edilecek. İlk olarak sabah saat 11.00’da 17 Ağustos Deprem Şehitliği ziyareti ile başlayacak olan program; saat 12.00’da İhsaniye Deprem Şehitliği,13.30’da İhsaniye Çiftlik Ulu Camii, 15.30’da Değirmendere Şehitliği, 17.30’da Halıdere Merkez Camii, son olarak da Ulaşlı Şehitliği ziyaretinde Kuran-ı Kerim tilavetleri ve dualar ile sona erecek.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN