Bakan Varank için son iddia!

Bir süre önce Kocaeli'den 1. sıra milletvekili adayı yapılacağı konuşulan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, AK Parti tarafından Trabzon'dan milletvekilli adaylığı için liste başına yazılacağı belirtiliyor.

Bir süre önce Kocaeli'den 1. sıra milletvekili adayı yapılacağı konuşulan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, AK Parti tarafından Trabzon'dan milletvekilli adaylığı için liste başına yazılacağı belirtiliyor.

TV100'den Erdoğan Aktaş'ın iddiasına göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Trabzon’dan liste başı olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, kabinede yer alan 17 bakanın milletvekili adayı gösterilebileceğini söylemişti.

Bu arada Kocaeli'den 1. sıra milletvekili adayı olarak Eski KOÜ Rektörü Saadettin Hülagü'nün adı en güçlü aday olarak kulislerde dolaşmaya devam ediyor.

MUSTAFA VARANK KİMDİR?

Mustafa Varank 1976 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğdu. İlköğrenimini İstanbul'daki Yedikule İlkokulunda, lise eğitimini ise İstanbul İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünden mezun oldu. Aynı yıl eğitimine devam etmek için Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. Florida eyaletindeki Tallahassee Community College'da ağ hizmetleri teknolojileri konusunda eğitim aldı. Yüksek lisansını Indiana Üniversitesi bilgisayar bilimleri bölümünde yaptı. Ayrıca bu dönemde Florida Üniversitesinde uzman, Indiana Üniversitesi Pervasive Teknoloji Enstitüsünde araştırma görevlisi ve sistem yöneticisi olarak çalıştı.

2005 yılında ABD'de eğitimini tamamlayan Varank, Türkiye’ye döndü ve Başbakanlıkta göreve başladı. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından 2014 yılında Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine getirildi. 2016 yılında Varank'a büyükelçi unvanı verildi.[2] 2018 genel seçimleri sonrasında Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan 66. Hükûmette Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev aldı. 10 Temmuz 2018'de görevi Faruk Özlü'den devraldı.

İyi derecede İngilizce bilen Varank, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme