Bakandan kiracılara çok önemli uyarı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira artışlarına ilişkin vatandaşlara dikkat çeken bir uyarıda bulundu

1 Temmuz’da bitecek olan yüzde 25 kira artış oranı sınırlamasına ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, vatandaşları yüzde 25’in üzerindeki artışları kabul etmemeleri yönünde uyardı.

 

ENFLASYON DÜŞÜŞE GEÇECEK

Kanal D'de gündeme ilişkin değerlendirme yapan Bakan Kurum, "Kira artışı ile ilgili geçtiğimiz yıl salgın sürecinin etkileri ile hem tedarik zincirinde hem maliyetlerde artış oldu. Birçok sektör dünyada üretimi durdurdu. Dünya ülkeleri tarihlerinde görmedikleri enflasyonu yaşadı ve arz talep dengesi bozuldu. Her yıl 600 bin yeni konut yapılır bunun yüzde 8-10'nu kamu yapar. Bir taraftan arzı artırdık diğer taraftan da kiracı kardeşlerimizi koruyabilmek için artış sınırını yüzde 25 olarak belirledik. Haziran ayı ile enflasyon düşüşe geçecek. Vatandaşımızı da mağdur etmemiş olacağız.

 

KANUNEN YAPAMAZLAR

Evini fahiş fiyatlarla kiraya vermek isteyenler de var, tabii bunlar istisna. Sınırın üstündeki artışı kanunen yapamazlar. Ev sahibiniz sizden yüzde 25'ten fazla artış talep ederse bankadan kiranızı yüzde 25 olarak yatırın ve devam edin. Bu süreç geçici, piyasa oturacak. Belli desteklerimizi muafiyetlerimizi verdik. Piyasa normale dönecektir."

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme