Bakın günde kaç ekmek satılıyor!

Kocaeli'de ilk olarak İzmit'te başlayan halk ekmek uygulamasında günde satılan ekmek miktarı 10 bine ulaştı.

Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Fırıncılar Odası arasında yapılan protokol sonrası İzmit’te 2 Aralık 2019 tarihinde başlayan halk ekmek satışları devam ediyor. 9 Aralık 2019’dan itibaren 15’e çıkan satış noktalarında günde 10 bin ekmek satışı sabitlendi. Büfelerin ortalama ekmek satışı ise 800. Fırıncılar Odası ve Büyükşehir Belediyesi halk ekmek protokolü gereği diğer ilçelerde de halk ekmek satışı yapılması kararı alındı. İlk olarak İzmit’e başlayan satışın ardından Başiskele, Kartepe ve Gölcük için çalışmalarda sona gelindi.

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, “İzmit’te 15 noktada satışlar devam ediyor. Satışlar10 bin ekmek satışına kadar çıktı ve burada sabitlendi diyebiliriz. Çalışmalarda sona gelinen Kartepe, Başiskele ve Gölcek’te de önümüzdeki haftalarda satışlar başlayacak. Bu büfelerinde açılması sonrasında küçükte olsa satışlarda artış olacaktır” dedi.

Sarı “Önümüzdeki süreçte yeni büfelerinde açılmasıyla satışlar15 bin sayısına kadar ulaşabilir. Satış yapan büfelerde ekmek satışları ortalama 800 ekmek. En çok ekmeğin satıldığı büfe ise Yeni Cuma’da yer alan büfe. Sonrasında ise Kuruçeşme ve Mimar Sinan büfeleri yer alıyor. Yeni büfelerin açılması sonrasında bakalım büfelerin satışlarında değişim olacak mı” dedi.

Bakmadan Geçme