Başvurular için son gün

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca uygulanacak Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2024-MSÜ) başvuruları bugün sona erecek.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na geç başvuru işlemleri bugün saat 23.59’da tamamlanacak. Adaylar, sınav başvurularını saat 23.59'a kadar ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden bireysel olarak veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecek. 3 Mart Pazar günü yapılacak sınava başvuruda bulunan adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları ikinci seçim aşamalarına katılabilmeleri için yine ÖSYM tarafından 8-9 Haziran 2024’te uygulanacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) da başvuru yapmaları gerekiyor.

Adayların Harp Okulları için 2024-YKS’nin 1. Oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 2. Oturumu Alan Yeterlilik Testlerine (AYT), Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2024-YKS’nin 1. Oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmeleri gerekecek.  2024-MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na ilişkin ayrıntılı bilgi https://www.osym.gov.tr/ adresinde yer alıyor. ÖSYM sınav takvimine göre 3 Mart’ta yapılacak sınavın sonuçlarının ise ÖSYM takvimine göre 28 Mart’ta açıklanması bekleniyor. 

 

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme