• Haberler
  • Gündem
  • Bilgi Köprüsü'nde merakla beklenen tarihler açıklandı

Bilgi Köprüsü'nde merakla beklenen tarihler açıklandı

Bilgi Köprüsü Özel Öğretim Kursu'nun merakla beklenen bursluluk sınavının tarihleri belli oldu. Üniversiteye yerleştirmede son iki yılda ilk 100'de 7 derece elde ederek dikkatleri üzerine çeken Bilgi Köprüsü'nün bursluluk sınavlarının 12-13 Ocak tarihlerinde gerçekleşeceği bildirildi.

MERAKLA BEKLENİYORDU

İzmit Yenişehir Mahallesi Destanlı Sokak’ta bulunan Bilgi Köprüsü Özel Öğretim Kursu, iki yıldır Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında (YKS) ciddi başarılara imza atıyor. Türkiye sıralamasında iki yıl önce ilk 100’de 3 derece elde eden Bilgi Köprüsü, geçen yıl da 4 dereceyle başarı çıtasını yükseltmişti. Güçlü öğretmen kadrosu ve öğrenciyle bire bir takiple başarılarına bu yıl bir yenisi eklemek isteyen Bilgi Köprüsü Özel Öğretim Kursunda bir yandan 2019-2020 öğretim yılı hazırlıkları da yapılıyor.

9, 10 VE 11. SINIFLAR GİRECEK

Bilgi Köprüsü bu kapsamda merakla beklenen bursluluk sınav tarihlerini açıkladı. Gelecek yıl kayıtları için ilk aşama olan bu sınavlarda başarılı öğrenciler ciddi avantajlara sahip olacak. 12 Ocak Cumartesi ve 13 Ocak Pazar günleri 3 ayrı seansta gerçekleşecek sınavlara katılmak isteyen adayların başvuruları bizzat İzmit Yenişehir Mahallesi Destanlı Sokak’ta bulunan özel öğretim merkezinde yapması gerekiyor. Burada adaylara sınav giriş belgesi düzenlenecek. Sınava 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin alınacağı açıklandı.

SINAV HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Sınavlar, Özel Bilgi Köprüsünün iki ayrı binasında olacak. Fizik ve Matematik binalarında gerçekleşecek sınavlara geçen yıl yaklaşık 700 öğrenci katılmıştı. Bu yıl da katılımın yüksek olması beklenirken, gerekli hazırlıkların yapıldığı belirtildi. Bilgi Köprüsü Özel Öğretim Kursu geçen yıl Türkiye sıralamasında ilk 100’de 4, ilk 1000’de 14, ilk 5 binde 41, ilk 10 binde 67 ve ilk 50 binde 225 derece elde etmişti. Yine yerleştirme puanlarında iki öğrenci Kocaeli 1’ncisi olmuştu. Bilgi Köprüsü öğrencileri 12’şerli sınıflarda toplam 739 saat ders alıp, 30 deneme sınavına girerek YKS’ye hazırlanıyor.

Bakmadan Geçme