Bilnet Okulları'na bir ödül de Vali Yavuz'dan

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından her yıl ortaokul ve lise öğrencileri arasında Araştırma ve Proje Yarışmaları ve Bilim Olimpiyatları düzenlenmekte olup bu kapsamda gerçekleşen TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Projeleri Yarışması ve TÜBİTAK 30. Bilim Olimpiyatlarında dereceye giren öğrenciler ve öğretmenlerine Vali Seddar Yavuz tarafından ödülleri verilerek başarılarından dolayı tebrik edildi.

KATILIM
Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleşen törene; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, İl Milli Eğitim Müdür V. Murat Şendoğan, Şube Müdürleri, dereceye giren öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

Ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimler ve bilgisayar alanlarına ilgilerini artırmak, öğrencileri Ulusal Bilim Olimpiyatlarına hazırlamak ve Uluslararası/Bölgesel Bilim Olimpiyatlarında ülkemizi temsil etmelerini sağlamak amacıyla 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü düzenlenen 30. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınav sonuçları açıklandı.

8 dalda 19 bin 62 öğrencinin başvurduğu sınav sonucunda yapılan değerlendirmelere göre 463 öğrenci yaz okulu ve ikinci aşama sınavına katılmaya hak kazandı. Ayrıca Özel Kocaeli Fen Lisesi olarak Biyoloji Dalında 30. Bilim Olimpiyatlarını Birinci Aşama Sınavına toplam 4 öğrenci ile katılım sağladı. 12. Sınıf öğrencilerinden Ecem Topal Biyoloji dalında 2336 öğrenci arasında 84,25 tavan puan üzerinden 74,50 puan alarak 8. olmuş ve 2. Aşama ve Yaz Okuluna katılmaya hak kazandı.

İzmit Tepeköy Mahallesinde bulunan Kocaeli Yerleşkesinde Anasınıfı, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesinden oluşan 60 dersliği ve öğrencilerinin çok yönlü gelişimini destekleyen, çeşitli aktivite alanları bulunan, 15 bin m2 kapalı alana sahip, güçlü öğretmen kadrosu ile öğrencilerinin akademik ve sosyal yönden gelişimlerini, 21. yüzyılın beklentilerinden haberdar olmalarını hedefleyerek geleceklerini tasarlayan Özel Kocaeli Bilnet Okulların da Öğrencilerinin LGS ve YKS sınavlarında üstün başarı sağlamaları, istedikleri mesleğe tüm yeterlilikleriyle adım atarak fark yaratmaları, her türlü yaşam kalitesine ulaşmalarını hedef olarak belirleyen ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında açıldığı yıldan itibaren her yıl Türkiye derecelerine imza atan Kocaeli Bilnet Okulları akademik başarılarının yanında çok yönlü gelişimi destekleyen, yaşamı kucaklayan robotik, satranç, basketbol, yüzme, müzik, gibi sosyal kulüp dersleri ve sosyal sorumluluk projeleriyle öğrencilerinin yeteneklerinin keşfedilmesine imkân sağlıyor.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Gül Can | 15 Ekim 2022 15:53

    Öğrencilerinin tümüne farklı bir şekilde dokunup olumlu motive eden, başarılı bir okul. Tayin dolayısıyla ayrılmak zorunda kaldık, gittiğimiz ilde yok. Farkı iyice anladık ki gerçekten başarılı

BUNLARA DA BAKIN