Cedit Mahallesi sakinleri muhtara isyan etti

Cedit Mahallesi Geliştirme Tanıtma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sinan Yıldız, dernek yönetimi ve mahalle sakinleri Cedit Mahallesi Muhtarı Nabi Keskin'in YouTube'daki bir haber kanalında mahalle hakkında söylediği talihsiz sözler üzerine tepkilerini dile getirerek basın açıklaması yaptılar.

Cedit Mahallesi Geliştirme Tanıtma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sinan Yıldız, dernek yönetimi ve mahalle sakinleri Cedit Mahallesi Muhtarı Nabi Keskin'in YouTube'daki bir haber kanalında mahalle hakkında söylediği talihsiz sözler üzerine tepkilerini dile getirerek basın açıklaması yaptılar.

 Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

''09.04.2023 pazar günü youtube de bir haber  kanalında cedit mahallesi muhtarı Nabi Keskin in bazı açıklamalarını cedit mahalleliler olarak hayretler içerisinde izledik. Öncelikle şunu belirterek sözlerimize başlıyoruz. Kimse kendini Cedit mahallesinin sahibi görmesin ve buradaki ortak akıldan üstün zannetmesin. Çünkü cedit de kararlar istişare ile alınır.
Kamuoyunun da malumudur ki; Cedit mahallesi bünyesinden bir çok iş adamı , esnaf , yönetici ,akademisyen öğretim görevlisi, askeri personel subay astsubay, devlet memuru , emniyet müdürü, emniyet görevlisi ,siyasetçi ve en önemlisi iş gücü sağlayan emekçiler çıkarmış güzide bir mahalledir. Aile yapısı olarak Türk örf adet ve ananelerine bağlı , komşuluk ilişkileri had safhada olan birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan onurlu gururlu insanların oluşturduğu kökleri maziye dayanan İzmit in en büyük mahallelerindendir. 
Sayın muhtarın açıklamalarında bazı ithamlarına cevap vermek mahallemiz adına elzem olmuştur. Çünkü mahallemizde yaşayan kanaat önderi büyüklerimizden, kadınlardan ve genç kardeşlerimizden ciddi bir tepki oluşmuştur. 
Sayın muhtar açıklamalarında cedit mahallesinde 8 aileden 5 inin uyuşturucu işinde olduğunu , mahallemizin büyüklerinin sahiplenici olmadığını , siyasi parti temsilcilerinin basiretsiz olduğunu ,kentsel dönüşüme kendisinin ön ayak olduğunu , mahalle derneğinin o olmazsa kurulamayacağını ima ederek mahallemiz için hatra binaen sanki lütuflar da bulunmuş gibi bir tablo çizmiştir. 
Öncelikle isteğimiz şudur ; uyuşturucu işinde olduğunu iddia ettiği aileleri emniyet teşkilatımıza ihbar etmesidir. Yoksa Cedit mahallesinde yaşayan her aile töhmet altındadır. Ayrıca yapılan bu itham ile mahallemizde yapımı süren kentsel dönüşüm projesinin marka değerine de balta vurmaktadır. Öyle ki ; bu projeden ev almayı düşünen insanlar böyle bir ithamı mahalle muhtarının ağzından duyduklarında nasıl bir bakış açısı içerisine girecekleri herkesçe malumdur. 
Sayın muhtara hatırlatmak isteriz kendisinin muhtarlığından 10 yıl kadar önce mahallemizin dere içi denilen bölgesine , yine mahallemizin bazı gençleri kandırılarak bir uyuşturucu çetesi çöreklenmişti. Lakin mahalle sakinlerinin bu oluşuma karşı verdiği mücadele ve emniyet teşkilatımızın başarılı operasyonu ile bu şebeke adalete teslim edilmiş mahallemiz bu zehir tacirlerinden temizlenmiştir. 
Ve bünyesinde bir çok partide il başkanı , ilçe başkanı, parti yöneticisi, meclis üyesi olan insanlarımızı ve seçim zamanı canını dişine takarak inandığı partisi için sabahlara kadar çalışan ; ki şu anda aramızda hazır bulunan AKP, CHP, İYİ parti mahalle temsilcilerini basiretsizlik ile suçlamış. Ticari alanda bir çok başarılı projelere imza atmış iş insanını ve vatana millete hayırlı evlat yetiştirmiş şu an torun sevme yaşına gelmiş bir çok büyüğümüzü hiç bir şeye sahip çıkmamak ile itham ederek tabiri caizse kendi ayağına değil kafasına sıkmıştır. 
Ayrıca derneğimiz ile ilgili söylemine de cevap vermeden geçemeyeceğiz. 
Evet derneğimizin kuruluş aşamasında kendisi muhtar olmak istediğini beyan etmiştir. Bizler de ortak karar alarak mahallemizde kendisine olan tepkileri azaltması ,yüzünü aşinalaştırması ,muhtarlık seçimleri için çalışmaya başlaması için kentsel dönüşümde hak sahipleri ile belediye arasında koordinasyonu sağlama görevini kendisine tebliğ etmişizdir. Derneğimiz adına menfi, müsvet yaptıklarını inkar edemeyiz. Ama “ben olmasam olmazdı” tavrını da kabul edemeyiz. 
Bu gün gelinen noktada kanımızca televizyon ekranının verdiği heyecanla yada güç zehirlenmesi yaşayarak kendini kaf dağının zirvesinde görmektedir. 
Unutulmamalıdır ki ; Cedit mahallesi bir markadır. Kimse tek başına cedit mahallesinin sahibi değildir. Bizler mahalle derneği olarak hiç bir siyasi parti, ırk, mezhep ayrımı yapmadan mahallemizin birliğini muhafaza etmenin mücadelesini vermekteyiz. Siyasette , muhtarlıkta ve mahallemizi ilgilendiren konularda kimseyi ayırt etmeden mahallemizden çıkaracağımız adaylarımızı, alacağımız kararları istişareler yaparak ortak belirleriz. Kendini mahallemizin ortak aklından üstün görenler ancak hüsrana uğrarlar. 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 
Cedit Mahallesi Geliştirme Tanıtma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sinan Yıldız,

Yönetim Kurulu üyeleri

Hanife Altınay 
Ahmet Yılmaz
Erdal Demirkıran
Gökhan Korkmaz
Kenan Başaktar
Gökhan Giyim
Gökhan Kadiroğlu 
Siyasi Parti Temsilcileri
Şenol Altın AKP
Gökhan Korkmaz CHP
Mehmet Yılmaz İYİ Parti''

Bakmadan Geçme