• Haberler
  • Gündem
  • Çeker 'ATT'lerin üst öğrenim haksızlığı bitmelidir'

Çeker 'ATT'lerin üst öğrenim haksızlığı bitmelidir'

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, bugün yaptığı basın açıklamasında istinaf mahkemesine taşınan ATT'lerin öğrenim davasının lehlerine sonuçlandığını bu tür sıkıntılarda kamunun zarar uğramaması adına konunun mahkemelere taşınmadan çözülmesini istediklerini söyledi.

Ömer Çeker yaptığı basın açıklamasında , “Onlara yapılan haksızlıkların önüne geçmeye devam ediyoruz. Hatırlanacağı gibi birçok ilde olduğu gibi Kocaeli’de idareler İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünden mezun olan Acil Tıp Teknisyeni (ATT) kadrosunda görev yapan sağlık çalışanları ve üyelerimizin intibaklarını iptal ettiler. İntibakların idarelerce iptal edilmesi neticesinde ATT’lerin zam ve tazminatlardan yoksun bırakılması üzerine sendika avukatlarımız tarafından hakkını aramak isteyen ATT olan üyelerimizin adına ülke genelinde ve Kocaeli’de idari Mahkemelerine dava açıldı” şeklinde konuştu

İDARELERİN YAPMASI GEREKENLERE DİKKAT ÇEKTİ

Sözlerini sürdüren Çeker, “03 Mart 2016 tarihinde YÖK’ün söz konusu bölümü üst öğrenim olmaktan çıkardığı kararının Nisan 2017’de iptal edildiğini belirterek idarelerin işleminin hukuka aykırı olduğuna karar vermişlerdir. İdarelerin yapmış olduğu hukuka aykırı işlem nedeniyle ATT üyelerimizin yoksun kaldığı parasal hakların ödenmesine hükmetmişlerdi. İdare mahkemelerinin üyelerimiz ve adına vermiş olduğu leyhte kararlara idareler itiraz etmişler, istinaf mahkemesine dava açmışlardır” diye konuştu.  Dava sürecini de paylaşan Başkan Çeker, “Yapılan itiraz başvurusunu görüşen İstanbul Bölge İdare Mahkemesi ikinci idare dava dairesi idarenin başvurusunu reddetmiş ve ATT üyelerimiz adına yapmış olduğumuz mücadelenin haklılığını onaylamıştır. İş Sağlığı Güvenliği ATT’lerin üst öğrenimi olduğu kesinleşmiştir. Mahkemenin vermiş olduğu bu karar bölümü bitiren tüm ATT arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyoruz. Mahkemelerin verdiği karar ortadayken idarelerin yapması gereken de bu tür işlere bir daha girişmemeleri olmalıdır” diye konuştu.

MAĞDURİYETLERE SEBEBİYET VERMEMELİLER

Çeker konuşmasının devamında, “Her çalışanı mahkemeye mecbur bırakmak yanlıştır. Kaybedilen davaların vekalet ücretleri ve mahkeme masraflarını düşündüğümüzde idareler kamuyu zarara uğratmaktadırlar. İdareler bunu düşünmeli üyelerin talepleri ile ilgili işlemlerde gerekli araştırmalar yapılmadan verilen kararlarla mağduriyetlere sebebiyet vermemeliler” dedi.

HAKSIZLIKLARA KARŞI MÜCADELEDE ÖN SAFLARDA OLACAĞIZ

Çeker son olarak “Çalışanların taleplerini içeren dilekçelerine sıradan bir evrak gibi değil, üzerinde araştırma yapılıp sonuca bağlanması gereken bir idari işlem olarak bakmalıdırlar. Çalışanlar dava açmadan bu haklarına kavuşabilmelidirler. Bu temennilerle kazandığımız davanın tekrar ATT’lere hayırlı uğurlu olmasını diliyor, çalışanların her zaman ve her şartta yanlarında olduğumuzu, mücadelemizden asla taviz vermeyeceğimizi ve haksızlıklara karşı mücadelede en ön saflarda olacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

Bakmadan Geçme