Çetin Kıranşal: Mescid-i Aksa'ya saldırı insanlığa saldırıdır

Diyanet Sen Kocaeli Şube Başkanı Çetin Kıranşal, Siyonist İsrail güçleri her Ramazan'da olduğu gibi bu yıl da İslam'ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanlara saldırdığını belirterek ''Bu alçak saldırıları şiddetle kınıyoruz'' dedi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Diyanet Sen Kocaeli Şube Başkanı Çetin Kıranşal,  yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

''Katil devlet İsrail'in Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya yaptığı çirkin saldırıya sessiz kalmak, zulmü onaylamak, saldırıya ortak olmak anlamına gelmektedir. İsrail, faşist uygulamalarıyla, işgaliyle, saldırılarıyla uluslararası hukuku, bütün semavi dinlerin hukukunu ihlal etmeye devam ediyor. Kudüs bütün semavi dinlerin ortak coğrafyası, Mescid-i Aksa bütün Müslümanların ortak mabedi ve tüm insanlığın ortak mirasıdır, belleğidir.
Bu belleği yok etme çabasına giren İsrail, tüm insanlığın şuurunu hedef aldığını bu hain saldırıyla bir kez daha belgelemiştir. İsrail'in Filistin'deki soykırımına sessiz kalan dünya artık zulme dur demeli, insan hakları ihlalleri ile işgali sona erdirilmelidir. Uluslararası kurallar medeniyet ve kültür mirasına karşı bu tür saldırıları yasaklamasına rağmen İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alması dünyanın sessizliğinden ve seyirciliğinden aldığı cesaretle hareket ettiğini belgeliyor. Tüm Dünya'yı terör devleti İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırılarını, faşizan uygulamalarını uluslararası düzeyde açıkça kınamaya ve bu mukaddes mekanı korumaya çağırıyoruz.
Bu anlamda İsrail'i şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İsrail ateşle oynuyor. Bunun farkına varmalı, aksi halde kendi tutuşturduğu    fitne ateşinde yanacağı konusunda uyarılmalıdır.
Türkiye devletiyle, milletiyle, sivil toplum örgütleriyle Filistin konusundaki hassasiyetini artırarak devam ettirmeli, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya yönelik Siyonist işgalin sona ermesi ve tekrarlanmaması için bölgedeki dinamiklerin ortak bir tepki vermesini sağlayacak insani, siyasi ve diplomatik girişimleri yapmalıdır.
Mescid-i Aksa ve Kudüs, bir ümmet ve aynı zamanda insanlık meselesidir. Terör devleti İsrail’in Mescid-i Aksa’yı hedef alan saldırıları ve faşizan uygulamaları karşısında tüm dünyayı, İnsan Hakları Örgütlerini, Türkiye ve İslam dünyasındaki STK’ları ve tüm Türkiye halkını Filistinle dayanışma içinde olmaya, bu mukaddes mekânı korumaya ve bu hususta işbirliğine çağırıyoruz. Katil İsrail ve işbirlikçilerini lanetliyoruz.''

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Rafet el roman | 09 Nisan 2023 03:55

    "DİYA ETSEN "DİYE ET ŞATIŞ KOMBİNESİ Mİ? AÇILDI.

BUNLARA DA BAKIN