CHP Derince seçime gidecek 

CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, 'İstifalar bize ulaştıktan sonra 5 gün içerisinde geçici kurul atanacak. 1 ay içerisinde seçim olacak' dedi

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

İlçe Başkanı Birkan Koçak’ın Genel Merkez kararıyla görevden alınmasının ardından CHP Derince’nin başına geçen Elvan Sarım’a “partiyle ilgilenmediği” gerekçesiyle tepki gösteren 9 üyenin istifa etmesinin ardından yönetim düşmüştü. Ailevi sağlık sorunları nedeniyle yönetimden izin aldığını belirten Sarım, istifa eden üyeleri ‘küçük hesaplar içinde hareket etmekle” suçladı.

"BABAMIN YOĞUN BAKIMDA OLDUĞU GÜN DİLEKÇE VERDİLER"
Sarım yaptığı açıklamada “Babamın yoğun bakıma alındığı gün de İlçe Başkanlığımıza istifa dilekçelerini ulaştırdılar. Her ne kadar verilen bu istifa dilekçeleri tüzüğün öngördüğü usullerle teslim edilmemiş ve esasında yönetimimizi düşürmeye kabil olmasa da partimizin demokrasi ve vefa duygusuyla bağdaşmayan bu fırsatçı anlayışın yönetim kademesinde olmaması adına istifalarını memnuniyetle kabul ediyoruz. 

"1 AY İÇİNDE SEÇİME GİDİLECEK"
Bu yapılan ne siyasi ahlaka ne de insani değerlere sığmamaktadır. Bizler menfaatsiz, onurlu ve ahlaki mücadelemizi sürdürerek emeğin yanında yer almaya devam edeceğiz. Yapılan bu haksızlığı tüm açıklığıyla dile getirdiğimizi samimiyetle bildirerek süreci ilçe kongre delegelerimizin değerli takdirlerine bırakıyoruz” ifadelerine yer verdi.

CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı ise, tüzük gereği istifaların il başkanlığına ulaşmasının ardından 5 gün içinde geçici kurul atayacaklarını, Genel Merkez’den de görüş alarak 1 ay içinde seçime gidileceğini söyledi.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN