CHP Gebze'de kadın kollarına başkan aranıyor

CHP Gebze Kadın Kolları'nda Altıntaş'ın istifasının ardından yönetim kendi içinden başkan çıkartmadı. Kulislere göre Çiler Boylu'ya dahi teklif gitti

Cumhuriyet Halk Partisi Gebze Kadın Kolları’nda ocak ayındaki hayli çalkantılı kongrenin ardından başkanlığa seçilen Bilge Ercan Altıntaş, geçtiğimiz ay bugünlerde istifasını vermişti. Altıntaş’ın istifasının ardından bir aylık süre geçti ancak ne yönetim kendi içinden bir başkan belirleyip yoluna devam etti. Ne kayyım yönetim atanıp yeni bir kongrenin önü açıldı ne de şayet atama yapılacaksa, henüz atama yapılmış değil.

Çiler Boylu’ya dahi teklif edilmiş

Kulislere yansıyan iddialara göre CHP Gebze İlçe yönetimi, kadın kolları başkanlığı için çok sayıda isme teklif götürdü. Hatta o isimler arasında, ocak ayındaki kongrede kadın kolları başkanlığına aday olan Çiler Boylu dahi var. Bilindiği üzere Çiler Boylu’nun kongredeki adaylığı sonrası, CHP Gebze ilçe yönetiminin de bariz açığa çıkan taraflığı ile büyük tartışmalar yaşanmış, kongre sonrası da uzunca süre sular durulmamıştı.

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Gebze Kadın Kolları’nın durumuna ilişkin olarak Kocaeli Zirve’ye yaptığı açıklamada, “Bu saatten sonra muhtemelen kongre yapmayacağız, atama yapacağız. Çalışmasını partili bayanlar sürdürüyor” dedi.

Müdahil olmak istemediğini belirten Yılmaz, “İl kadın kolları başkanımız ile partililerimiz çalışma yapıyor. Yakın zamanda kadın kollarımız oluşmuş olacak. İlçe yönetimi olarak tarafsız kalmak istiyoruz” diye konuştu.

İlçe başkanlığı süresince kimseyi ötekileştirmediğini, dışlamadığını kaydeden Yılmaz, “Tüm partililere eşit mesafede olmaya çalıştım ve başardım. Kadın kollarımızın da bu konuyu aşacağına inanıyorum” dedi.

Bakmadan Geçme