CHP, Kocaeli Büyükşehir ve İzmit adaylarını belirleyemiyor!

Yeni adaylarını duyuran CHP, 6 Şubat depremlerinde yıkılan Hatay'da görevde olan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'la bir dönem daha devam etme kararı aldı. PM'de 6'sı büyükşehir, 15'i il belediyesi olmak üzere toplam 242 seçim çevresinde belediye başkan adaylarını belirleyen CHP, Adana, Mersin ve Aydın'da da mevcut belediye başkanlarıyla devam edecek. Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen yeniden aday gösterilmezken, yerine eski Genel Sekreter Ayşe Ünlüce aday gösterildi.

Yeni adaylarını duyuran CHP, 6 Şubat depremlerinde yıkılan Hatay'da görevde olan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’la bir dönem daha devam etme kararı aldı. PM'de 6’sı büyükşehir, 15’i il belediyesi olmak üzere toplam 242 seçim çevresinde belediye başkan adaylarını belirleyen CHP, Adana, Mersin ve Aydın’da da mevcut belediye başkanlarıyla devam edecek. Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen yeniden aday gösterilmezken, yerine eski Genel Sekreter Ayşe Ünlüce aday gösterildi.

KOCAELİ BÜYÜŞEHİR VE İZMİT BELEDİYESİ ADAYLARI HALA BELLİ DEĞİL

Merakla beklenen Kocaeli Büyüklehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi'nin adayları hala belirlenemedi. Gerçekleşen toplantıda İzmit ve Körfez adaylarının belirlenmesi için ön seçim yapılması kararı alındığı öğrenildi.

TOPLANTI 6 SAAT SÜRDÜ

Cumhuriyet Halk Partisi Parti (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), dün (10 Ocak) öğlen saatlerinde yeni il ve ilçenin belediye başkan adaylarını belirlemek üzere toplandı. Yaklaşık 6 saat süren toplantıda MYK ardından yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısı 20.15'te başladı.

''23 KADIN BAŞKAN ADAYI VAR''

Kritik toplantı gece sıralarında bitti. Saat 01.00'e doğru basın açıklaması yapan Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Parti Meclisi’nde alınan kararlarla 6’sı büyükşehir olmak üzere 15 il belediyesi, 189 ilçe ve 33 belde belediyesi olmak üzere 242 seçim çevresinde aday belirlediklerini duyurdu. Adayların 23’ünün kadın aday olduğuna dikkat çeken Yücel, “Bugün belirlediğimiz belediye başkan adaylarımızın 23'ü kadın. Genel Başkanımız Özgür Özel’in liderliğinde bir iddia ortaya koyduk” dedi. 

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'in açıkladığı adaylar şöyle:

Adana: Zeydan Karalar

Aydın: Özlem Çerçioğlu

Eskişehir: Ayşe Ünlüce

Hatay: Lütfü Savaş

Tekirdağ: Candan Yüceer

Afyonkarahisar: Burcu Köksal

Artvin: Bilgehan Erdem

Bilecik: Melek Mızrak Subaşı

Çankırı: İlhan Tekin

Giresun: Fuat Köse

Kırklareli: Mehmet Siyam Kesimoğlu

Kilis: Hakan Bilacan

Mersin: Vahap Seçer

Niğde: Hulusi Özen

Osmaniye: Serkan Karayiğit

Sinop: Mehmet Gürbüz

Tunceli: Ali Mustafa Çelik

Uşak: Özkan Yalım

Yalova: Mehmet Gürel

Yozgat: Özkan Şengül

Zonguldak: Tahsin Erdem

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme