'Çocuğun çıkartamadığı sesi soluğu olun'

Çocuklara yönelik cinsel istismar ve saldırılar, Çayırova'da, Çayırova Kartalları öncülüğünde gerçekleşen eylemle protesto edildi. Eylemde çocuğun istismara karşı sessizliğine karşın ses soluk olunma çağrısında bulunuldu.

Çocuklara yönelik cinsel istismar ve saldırılar, Çayırova’da protesto edildi. Çayırova Kartalları öncülüğünde gerçekleşen ve yaklaşık bir saat süren eylem Fatih Caddesi, Dörtyol mevkiinde gerçekleşti. Çayırova Kartalları adlı Beşiktaş taraftar grubu öncülüğünde gerçekleşen eylemde grup adına konuşan Hüseyin Tolu, “Ne zaman bu hale geldik, bilmiyoruz. Utanmaktan da utanıyoruz. Artık sesimizi duyurma zamanı. Sustukça devam edecekler ama biz susmayacağız. Artık bu ülkede çocukların istismar edilmesini istemiyoruz” dedi.

İDAM DEĞİL YASA İSTİYORUZ

Şule Çat İçin Adalet Komisyonu üyesi Aslı Erener sorunun çözümüne yönelik olarak “hadım idam değil yasa” istediklerini belirtti. Erener, “Yasa olmadıktan, siyasi güçler olmadıktan, biz ses çıkarmadıktan sonra böyle şeyler olmaya devam edecek” diye konuştu.

PEDOFİLİ SUÇTUR

Eylemde “Zile basıp kaçacak çocuk bırakmadınız” ve “Öyle bir ölsek öyle bir ölsek ki size hiç ölüm kalmasa” yazılı büyük iki döviz asılırken katılımcılar da üzerlerinde “Çocuk istismarına dur de”, “Çocuk susar sen susma istismara sessiz kalma”, “Pedofili hastalık değil suçtur” yazılı ve benzer içerikli dövizler taşıdı. Kitle, “Çocuk susar sen susma bedenine sahip çık” diye slogan attı. Konuşmaların ardından yaklaşık 10 dakika sessiz oturma eylemi yapıldı.

DESTEK OLDULAR

Eyleme Yeniden Refah Partisi Çayırova İlçe Başkanı Aykan Dönmez, Yenimahalle Muhtarı Yunus Köse, Çayırovaspor Kulübü Başkanı Şevket Külte, Cumhuriyet Kadınları Derneği Çayırova Şube Başkanı Emine Özcan, Beyazay Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Furkan Uğur Eşitti, Çayırova Kastamonulular Derneği Başkanı DinçerAçıkgöz, Çayırova Artvinliler Derneği Başkanı AyhanYılmaz, Çayırova Bayburt Taşocağı Köyü Derneği Başkanı TuranAli ile birlikte çok sayıda vatandaş katılarak destek verdi.

Bakmadan Geçme