Çocuk istismarına karşı eylem yaptılar

21.01.2024 Pazar günü İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesi Ömerağa Mahallesi Hürriyet Caddesi no:113 Türk Ocakları binası önünde Gölcük İznikliler ve Batum Havalisi Kültür Havalisi Kültür Dayanışma Derneği organizesinde, Çocuk İstismarı konulu basın açıklaması yapıldı.

GÖLİZBADER Başkanı Hasan Basri BAŞBAY’ ında bulunduğu  ve KARBAFED Federasyonu, Keraboğlu Derneği, Memleket Partisi Gençlik Kolları, Turancılar Teşkilatı olmak üzere S.T.Kuruluşları  katılımıyla Okul Öncesi Öğretmeni Rümeysa ELLİBEŞ tarafından yapılan “çocuk istismarı konulu” sunum ile başlamış, sonrasında Basın metnini Batuhan Lütfü ELLİBEŞ'in okuması akabinde olaysız sonlandı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “2024 yılının ilk etkinliği olarak, geleceğimiz olan çocuklarımızın istismarına karşı eylem yapmak hasıl oldu. Bu konunun üstüne gidilmesi ve gereken yasal sonuçların alınması, çocuklarımızın türlü şiddetten kurtarılması, hem çocuklarımızın hem ülkemizin geleceğini parlatmak için bir zorunluluktur . Çünkü bir çocuğu kaybetmek, bir milleti kaybetmektir. Bir çocuğa sahip çıkmak, bin vatana sahip çıkmaktır. Bu doğrultuda bizler, öfkemizi ve kinimizi sadece sosyal medyada değil, meydanlarda da haykıracağız ve bu çocuk istismarı konusunun peşini asla bırakmayacağız!

Ağrı'da Leyla'ya , Kars'ta Sedanur'a ve nice kardeşlerimize dokunan şerefsiz ellere sessiz kalmak ne insanlığımıza , ne de milli ve manevi değerlerimize sığmaz . Bu insan dışı yaratıklara hayat haram edilmelidir . Günyüzüyse sonsuza dek karanlığa dönüştürülmelidir! Yasal düzenlemeler bugüne kadar sonuç vermemiştir ve şiddet devam etmekedir. Buradan yetkili tüm merciilere sesleniyoruz, bu ahlaktan yoksun , insanlıktan bir haber yaratıklara tarihin en vahşi yaptırımlarının uygulanmasını istiyoruz , suçun önüne geçilmesini ve biricik çocuklarımızın , kardeşlerimizin , evlatlarımızın bu suçla yüz yüze gelmesini istemiyoruz . Daha ne kadar susabiliriz?

Son olarak bu meydanlardan tüm kulaklarını tıkayan , gözlerini kapatan ve sessiz kalanlara itafen , çocuklar uyurken sessiz olunur , ölürken değil diyoruz”

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme