Çokan dosyası yeniden Yargıtay'da!

AK Parti'nın Kocaeli siyasetinde önde gelen isimlerinden Av.Halit Çokan'ın eşi eczacı Sinem Çokan'ın da aralarında bulunduğu 11 Eczanın yargılandığı sahte reçete davası yeniden Yargıtay'a gitti.

AK Parti’nın Kocaeli siyasetinde önde gelen isimlerinden Av.Halit Çokan’ın eşi eczacı Sinem Çokan’ın da aralarında bulunduğu 11 Eczanın yargılandığı sahte reçete davasında SGK'nın başmüfettislerinin tespit ettiği sahte reçetelerin sahiplerinin dinlenilmediği gerekçesiyle sürüncemede kalıp zaman aşımından düşen dava Yargıtay tarafından zaman aşımı süresi dolmadığı gerekçesiyle bozulmuştu.

Dosyadaki eksiklerin giderilmesini isteyen Yargıtay’ın talebi doğrultusunda yargılama, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davanın dosyadaki eksiklikler tamamlanmadan tekrar zamanaşımı nedeniyle düşürüldüğü ortaya çıktı.

Dosya Tekrar Yargıtay’a Gitti!

2010 yılından itibaren devam eden davada tekrar zaman aşımı kararı verilmesine yapılan itiraz nedeniyle dosya tekrar Yargıtay'a gönderildi. En az bir sene sürmesi beklenen Yargıtay incelemesi neticesinde bu sefer dosya hakkında nasıl bir karar verileceği merak konusu oldu.

Etik Tartışmalarına Neden Olmuştu!

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde uzun yıllar görev yapan, seçim koordinasyon merkezlerini yöneten avukat Halit Çokan’ın eczacı eşi Sinem Çokan 2010 yılından beri ‘sahte reçeteler düzenlediği’ iddiasıyla yargılanıyor idi. Dosya zaman aşımına girmiş ve düşürülmüş, karar Yargıtayca zaman aşımı dolmadı denilerek bozulmuş ve mahkemenin eksikleri tamamlayarak hüküm vermesi istenmişti.

Eşi SGK’nın şikayeti ile yargılanırken Halit Çokan aynı kurumda avukat!

SGK'nın yaptığı şikayetle yargılanan Eczacı Sinem Çokan'ın eşi Halit Çokan’ın aynı zamanda SGK'nın avukatı olması etik tartışmalarına sebep olmuştu.

Yerel Mahkeme İkinci Kez Zamanaşımı kararı verildi!

Yargıtay zaman aşımı itirazı değerlendirip zaman aşımı kararını bozmuş iken Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesince dosyada bir kez daha zaman aşımı kararı verilmesi Etik tartışmalarını yeniden hatırlattı.

Yargıtayın önceki kararı uyarınca dosyadaki eksiklerin giderilmesi, reçete sahiplerinin dinlenilmesi ile eksikliklerin giderilip sanıklar hakkında nihai hükmün verilmesi bekleniyordu.

Yorumlar 1
Yahya Kaptan 10 Ekim 2022 21:11

' ALLAH , HİLEYE KARŞILIK VERENLERİN EN HAYIRLISIDIR!' 'HESAP GÖRÜCÜ OLARAK ALLAH YETER!' AYETLERİNDEN SONRA ; ADALET'İN KUTSAL BİR KAVRAM OLDUĞUNU 'HAK' SÖZCÜĞÜNÜN YÜCE TANRI'NIN ADI OLDUĞUNU SÖYLEMEDEN GEÇMEYELİM Kİ; BU DEVRİN ÖRGÜTLÜ GÜÇLERİ(!) YARIN HANGİ İNKILAP İLE SARSILACAKLARINI ANIMSASINLAR... GÜN GELİR , HESAP DÖNER KISACA...

Bakmadan Geçme