Çözüm proje ve icraat için hazırız

AKP Dilovası'nda belediye başkan aday adaylığını en erken duyuran genç üye İsmail Ünal dosyasını da teslim etti. İlçenin sorunlarının önce tespiti, sonra çözüm önerisi, peşi sıra projelendirilmesi ve hayata geçmesi için ekibiyle birlikte hazır olduklarını söyledi

AKP’nin Dilovası’ndaki belediye başkan aday adayları arasında en renkli sima olarak dikkat çekenler arasında yer edinen, ilçede esnaflık yapan, bugüne kadarki aktif siyasetini hep üyelik bazında sürdüren İsmail Ünal resmi başvuruda da bulundu. AKP’nin gerek resmi başvurusunu yapan gerekse kamuoyunda ismi geçen diğer belediye başkan aday adaylarına kıyasla popülerliği daha az olan genç siyasetçi bu eksikliği gidermek için de yoğun tempoda çalışmalarını sürdürüyor.

Sosyal medyayı en iyi şekilde kullandı

“Halkın içinden genç aday” adıyla kurduğu Facebook sayfasında 05 Ekim 2018 günü itibariyle AKP’den Dilovası Belediye Başkan aday adaylığını ilan eden Ünal sosyal medyayı kullanabileceği en iyi şekilde kullanarak çok sayıda kişiye ulaşmayı başardı. Aktif siyasette bir takım makamlara aday olanların yüksek miktarda bir bütçeyle yola çıkması gerektiği tezine inat nispeten kısıtlı bütçe ve imkânlar ile de siyaset yapılabileceğini ders verircesine kanıtladı. Ünal’ı kendi ismi adına kurduğu Facebook sayfasında 1502 kişi takip ederken, “Halkın içinden genç aday” adıyla kurduğu Facebook sayfasında üç ay bir hafta gibi kısa sürede 2 bini aşkın kişiye ulaşmaya başardı.

CHP’li, MHP’li ve Milli 

Görüşçü takipçileri de var

Siyasetin insanları ayrıştırmaması gerektiğine dair sevgi mesajları ile de dikkat çeken Ünal’ın “Halkın içinden genç aday” adıyla kurduğu Facebook sayfasındaki takipçileri AKP’liler ve Dilovalılar ile de sınırlı değil. CHP’nin İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir ve Dilovası Belediye Başkan Adayı Avukat Kemal Memiş; Dilovası’nın sıkı Milli Görüşçüleri’nden Ercan Oğuz, Diliskelesi Mahallesi eski Muhtarı ve bu dönem yeniden muhtar adayı 2014 yerel seçimlerinde MHP’den Dilovası Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Metin İvak, Ülkücü İşçiler Derneği Kocaeli İl Başkanı OkanErtorun genç ve gelecek vaat eden aktif siyasetçinin dikkat çeken takipçileri arasında.

7 aileye “kutlu dava” teşekkürü

AKP Dilovası İlçe Teşkilatı’nda aday adaylığı için başvuru dosyasını AKP Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut’a teslim eden İsmail Ünal’a bu esnada Yıldırım, Tuza, Umuç, Taşçı, Ünal, Demirel ve Türük Aileleri’nden bireyler eşlik etti. Ünal’ın destekçileri arasında yoğunluğun akranlarından oluşması dikkat çekti. Ünal kendisini aktif siyasetteki en önemli hamlelerinden birinde yalnız bırakmayan tüm destekçilerine yönelik olarak, “Kutlu davamda yanında oldukları için hepsine ayrı ayrı teşekkür eterim” dedi. Ünal dosya teslimi esnasında ise şunları kaydetti:

Hazreti Ömer adaleti yaşam biçimimizdir

“Dilovası’nın sorunları, eksiklikleri çok. Bizler belediye başkanlığına sağlam, sorunları tespitle kalmayıp çözüm önerileri getirecek, bununla da yeterli kalmayıp hayata geçirecek bir ekiple talibiz. Görev süremiz boyunca her işin başı olan adaletten ayrılmayacağımıza söz veriyoruz. Adalette örneğimiz, Hazreti Ömer olacaktır. Hazreti Ömer adaleti yaşam biçimimizdir. Belediye başkanlığına partimiz tarafından aday gösterilip halkımız tarafından seçilmemiz halinde de yaşam ve uygulama biçimimiz olmayı sürdüreceğiz.

Dilovası bizim vatanımızdır

Her birimiz memleketin ayrı yerlerinden Dilovası’na göç ettik ve yaşantımızı sürdürüyoruz. Dilovası bizim vatanımızdır. Kentlilik ve Dilovalılık bilinciyle Dilovası’nı örnek bir ilçe haline getireceğiz.

Kömürcüler OSB için çabayı

gösterecek gücümü kullanacağım

Biz Dilovalılar’a geleceği vaat ediyoruz. İlçemizin en yakıcı ve hayati sorunu insanlarımızın sağlığını bozan çevre sorunlarıdır. Bu temelde Dilovalılar’a temiz bir çevrede sağlıklı bir yaşamı vaat ediyoruz. Yine bu temelde Kömürcüler OSB’nin bulunduğu yerden kalkması için elimden gelen tüm çabayı göstereceğime, yetkimden ve kurumsal makamdan gelen arkasında halk desteği olan tüm gücümü kullanacağıma söz veriyorum.

Rozetimi çıkartıp tüm Dilovalılar’ın

belediye başkanı olacağım

Partimiz tarafından aday gösterilmem ve ikinci aşamada halkımız tarafından belediye başkanı seçilmem halinde öncelikle parti rozetimi çıkartarak hiç ama hiçbir ayırıma gitmeden, aslında olması gerektiği şekilde tüm Dilovalılar’ın belediye başkanı olduğumun bilinciyle ve yine ekibimle birlikte, Dilovası’na en güzel şekilde hizmet edeceğimizin sözünü veriyorum.

Önceliklerimizden biri kent meydanı

Yapısal anlamda en önemli vaadim ilçemizdeki kent meydanı sorununu çözmek ve Dilovası’nı adına yakışır bir kent meydanına kavuşturmak olacaktır. Gerek milli bayramlarımızın kutlanması, gerekse dini bayramlarımızın bayramlaşması, gerekse belediye etkinliklerinden derneklerin kermeslerine kadar tek ortak kullanım alanımız belediyenin önündeki dar yerdir. Kimi zamanlar o dar alan insanları almamakta, trafiği aksatacak ve can güvenliğine sebep olacak şekilde insan kalabalığı caddeye taşmaktadır. Göreve seçilmemiz halinde öncelikli çözüm konularımız arasında kent meydanı yer edinecektir.

Aday gösterilirsem paylaşacak 

gösterilmezsem pas edeceğim

Yine Dilovası’na yönelik çok sayıda taslak halinde projemiz bulunmaktadır. Bunlar zamanı geldiğinde aday gösterilmemiz halinde kamuoyu ile paylaşılacak, aday gösterilmemiz halinde diğer aday arkadaşımızın önce vaat programına girmesi, o arkadaşımızın belediye başkanı seçilmesi halinde uygulanması önerisiyle ilçe teşkilatımızın yönetimine iletilecektir.

Daha kaliteli kamu hizmeti için…

Dilovası Devlet Hastanesi bir belediye yatırımı olmamakla birlikte Dilovalılar’ın hak ettiği hizmeti alamadığı bir sağlık kurumudur. Belediye başkanı seçilmem halinde o hastanenin Dilovalılar’a en iyi hizmeti vermesi için de gereken tüm çaba gösterilecektir. ‘Dilovası Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’na bağlıdır’ şeklinde bir yaklaşımımız söz konusu olmayacaktır. Halkın derdiyle dertlenen bir yerel yönetim anlayışı ile halkın sıkıntı çektiği her bir kamu hizmetinin daha sağlıklı verilmesi için elimizden geleni yapacağız.

Siyaset bizi ayrıştırmamalı 

kardeşliğimize katkıda bulunmalı

Şahsım ve ekibim adına Dilovası’nın evladı olarak Dilovası’na hizmet için hazırım. Partimde aynı göreve aday adayı olan tüm dava arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Diğer siyasi partilerimizin aday adayları ve adaylarına da başarılar diliyorum. Siyaset gerek parti içindeki aday adaylığı sürecinde gerekse tüm partilerin adaylarının belli olmasının ardından belediye başkan adaylığı yarışında biz Dilovalılar’ı ayrıştıran değil aksine daha fazla birleştiren bir unsur olmalıdır. Bu yerel seçimin Dilovası’nın birlik ve bütünlüğüne, Dilovalılar’ın kardeşliğine katkıda bulunmasını diliyor, tüm halkımızı saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.”

Bakmadan Geçme