Cumhur İttifakı'ndan Hürriyet'e: Belediyeciliği bilmiyorsunuz!

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney ve MHP İzmit İlçe Başkanı Kemal Okur, yaptığı ortak açıklama ile İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'i sert bir dille eleştirdi.

Cumhur İttifakı adına AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney ve Milliyetçi Hareket Partisi İzmit İlçe Başkanı Kemal Okur ortak basın açıklamasında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in araç alımı hakkında, "Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde vatandaşı yüz üstü bırakıp kaçmalarının sebebiymiş gibi, Yeşilova Mahallesi başta olmak üzere, İzmit’in birçok mahallesinde kaldırım döşeme işlerinin yarım kalmasının bile sorumlusuymuş gibi aylardır bir araç alım hikayesini İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, dilinden düşürmüyor. Oysa bu işlerin hiçbirinin araç alımıyla uzaktan yakından ilgisi yok.

GEREKENİ YAPACAĞIZ
Bize göre; eşe dosta ihalesiz verilen işlerin üstünü örtmek için uydurulmuş bir senaryo. İzmit Belediye Başkanı, yarattığı bu polemikle İzmit’in kaynaklarını ya ihalesiz ya da davet usulü yakınlarına, parti yöneticilerine, siyasi dayanak noktalarına dağıttığını hepimize unutturmaya çalışıyor. Biz bu oyuncağı elinden alacağımızı, bu konuyu siyasi malzeme yapmasını artık engellemek için hareket edeceğimizi zaten açıklamıştık. Meclise gelen konuların %97’sine evet dediğimiz gibi bu konuda da gerekeni yapacağız.

USULSÜZ İŞLERİNİZİ ÖRTMEK İÇİN...
Ama kalkıp, sözüm ona bize çağrı yapıp, Bakanlık bu krediyi onaylasın diye, çekimser değil, evet oyu kullanın diyor. Belli ki, ben istedim oldu denilmesinden mutlu oluyor. O zaman sormak istiyoruz, madem konuya bu kadar hakimdiniz ve her şeyi biliyordunuz, ilk iki oturumda neden ne yapılması gerektiğini meclis üyelerine açıklamadınız da, işi bu kadar uzattınız? Neden en başından beri şeffaf olmadınız? Ya gerçekten mesleğiniz olmasına rağmen hukuk ve kanunlardan uzaklaştınız ve belediyeciliği bilmiyorsunuz, ya da çözüm değil, kaos istediğinizden bu konuyu usulsüz işlerinizi örtmek için kalkan olarak kullanıyorsunuz" dedi

İzmit Belediyesi’nin araç alımı için kredi yetkisi ile ilgili konu yeniden belediye meclisinde gündeme gelecek.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme