Cumhuriyet Parkı'nı İzmit Belediyesi yapacak!

Büyükşehir Belediyesi ile İzmit Belediyesi arasında tartışmalara sebep olan Cumhuriyet Parkı, Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme geldi. Cumhuriyet Parkını İzmit Belediyesi'nce yapmasına karar verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı meclisi ikinci oturumu Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığından yapılan meclis toplantısında 23 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

PROTOKOL İMZALANACAK

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan Cumhuriyet Parkı’nda İzmit Belediyesi’nin proje yapması için protokol yapma yetkisi oy birliği ile kabul edildi. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Parkı’nın İzmit Belediyesi’ne devredilmek üzere İzmit Belediyesi ile protokol imzalayacak.

'BİZ YAPALIM' DEDİLER, 'TAMAM' DEDİK

Başkan Büyükakın parkın devri konusunda yaptığı açıklamada “Malum bu konu çok tartışıldı. Ocak ayında mecliste bir tartışma oldu. Parkı yenileyeceğimizi söylemiştik. Bölge esnafıyla yaptığımız toplantıda oranın berduş yuvası olduğu ve yapılması gerektiği yönünde talepler aldık. Mecliste burayı biz yapalım dendi. CHP Grup Başkan Vekilimiz Engin Bey ve belediye başkanımızla bir toplantı yaptık. Burayı biz yapalım dediler ve biz de tamam dedik. Belediye kanununa göre başkan, belediye meclisinin kararıyla yapacağı anlaşmaya uygun olarak bir anlaşma yapar. Görev ve sorumluluk alanına giren konularda işler yapar” diye belirtti.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme