Darıca Belediye Meclisi CHP Grubu'nda yaprak dökümü

CHP Darıca İlçe Örgütü'nde yönetim bu dönemin altı CHP'li meclis üyesini onurlukla onurlandırdı. Önümüzdeki dönem için altı meclis üyesinden üçü kesin, biri yüksek ihtimalle yeniden aday değil. İkisi henüz karar vermedi

İbrahim Karslı: Yüksek ihtimalle bırakıyor.

Musa Kovalık: Kararsız

Serap Aydın: Kesin bırakıyor.

Şevki Yıldırım: Kararsız.

Şinasi Serdar: Kesin bırakıyor.

Yavuz Dursun: Kesin bırakıyor.

Bugüne kadar sekiz başvuru oldu

CHP Darıca İlçe’de 31 Mart yerel seçimleri öncesi belediye meclis üyesi aday adaylığı için bugüne kadar CHP Darıca Gençlik Kolları eski Başkanı Aydın Işık, ilçe yönetiminden Mustafa Yılmaz ve Muhsin Yapa, Fevzi Çakmak Mahalle Başkanı Mesut Akçam, MMO Gebze Yürütme Kurulu’ndan istifa eden Can Bulut Yılmaz ile parti üyeleri Burcu Başer Üstün, Arzu Durulmuş ve Name Yılmaz Fidan şahsında toplam sekiz başvuru oldu.

Başkan Yıldırım’a göre

tecrübeye ihtiyaç var

CHP Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım; Yakup Törk’ün geçen hafta pazar günü Kazım Karabekir’de gerçekleşen mitingin ardından yerel basının ağırlandığı akşam yemeğinde söylediğini CHP Darıca İlçe Örgütü’nde gerçekleşen toplantıda yine tekrarladı. Yıldırım yeni dönem için belediye meclisinde tecrübeye de ihtiyaç duyulmasından sebep mevcut meclis üyelerinin yeniden başvuru yapmasından yana olduklarını söyledi ama altı meclis üyesinden üçü kendilerini bağlayacak şekilde, “Bırakıyorum. Kesin aday değilim” derken biri bırakma eğiliminde. Diğer ikisi kararsız.

Meclis üyeleri parti tabanı mı bezdirdi?

Darıca Belediye Meclisi CHP Grubu süreci hayli aktif ve verimli geçirdi. Üstelik değişimlere rağmen ilçe örgüt yönetimleriyle uyumluydu veya basına yansıyacak derecede ileri boyutta bir uyumsuzluk olmadı. Buna karşın belediye meclis üyelerinin üç hatta dördünü böylesine kati karara itip ikisini sürüncemede bırakan etkenin sıklıkla sosyal medyaya da yansıyan; partinin kendi tabanından üyesinden gelen ulu orta eleştireler olduğu da sanılıyor.

CHP Darıca’dan ikramlı ve

çok amaçlı basın toplantısı

CHP Darıca İlçe Örgütü’nde dün gerçekleşen, kahvaltı ikramıyla başlayan; Kadın Kolları Başkanlığı’na geçtiğimiz hafta atanan Oya Akdeniz ve Gençlik Kolları Başkanlığı’na ekim ayının son haftasında atanan Ümit Kızılbuğa ile yönetimlerinin tanıtıldığı; İlçe Başkanı Gürer Yıldırım ve Belediye Başkan adayı Yakup Törk’ün sürece dair değerlendirmelerde bulunduğu toplantının sonunda dönemin altı belediye meclis üyesine onurluk verildi.

Dört başkan üç yönetimle çalıştılar

Toplantıda belediye meclis üyeleri adına söz alan Avukat İbrahim Karslı tamamlanmakta olan görev süreleri boyunca hem sıkıntılı hem güzel günler geçirdiklerini belirtti. Önce Selman Kösali, ardından bu dönem belediye meclisinde de yer alan Şinasi Serdar, peşi sıra bir dönemi aşkın süre boyunca belediye başkan adaylığı için görevinden istifa eden Yakup Törk ve Törk’ün istifasının ardından göreve atanan Gürer Yıldırım ile birlikte dört ayrı başkan, üç ayrı ilçe yönetimiyle çalıştıklarını hatırlattı.

202 soru önergesiyle 100’lerce öneri

Darıca Belediyesi CHP Meclis Grubu olarak bugüne kadar 202 soru önergesinde 100’lerce öneride bulunmalarına karşın birinin dahi iktidarca değerlendirilmediğini kaydeden Karslı, “Bazı önergelerimiz ise önce ret edildi. Ardından kendileri aynı önergeyi verdi ve meclisten kendi önergeleriymiş gibi geçirdiler” diye konuştu.

Tek yeşil alanı TOKİ’ye kurban etmedik

Yine bu dönem içinde askeri alana ve zeytinlik alana sahip çıktıklarını, pek çok yanlışı yargıya başvurarak önlediklerini ve Darıca’ya sahip çıktıklarını, zeytinlik alanındaki mücadelelerinin ulusal basında da haber değeri gördüğünü anlatan İbrahim Karslı; Darıca’nın tek yeşil alanının TOKİ’ye kurban edilmesine seyirci kalmadıklarını söyledi.

Güzel bir mücadele sergiledik

Karslı sözlerine ilaveten, “Muhalefetin meclis üyesi olmak zor. Bu zorlukları yaşadık ama hep grup halinde, ekip ruhuyla hareket ettik. Bu süreç içinde hatalarımız eksiklerimiz olmuştur. Yetersiz kaldığımız da olmuştur. Ama öyle ama böyle, güzel bir mücadele sergilediğimizi düşünüyorum” dedi.

Toplantıda yer alan Darıca Gençlik Kolları Başkanı Ümit Kızılbuğa’yı işaret edip, “10 yıl önce CHP’ye üye olduğumda ben de 25 yaşındaydım. CHP’lilik makama bağlı değil. Bazen yol açmak gerekir. Bu asla geri çekilmek değil kenara çekilmektir” diyerek bu dönem yeniden aday olmayacağının sinyalini verdi.

CHP Darıca İlçe Örgütü’nde dün gerçekleşen toplantı belediye meclis üyelerine onurluk töreniyle sonlandı. İbrahim Karslı ve Şinasi Yıldırım’a İlçe Başkanı Gürer Yıldırım, Serap Aydın’a belediye başkan adayı Yakup Törk, Şinasi Serdar’a ilçe yöneticisi Asuman Tolunay, Yavuz Dursun’a ilçe yöneticisi Selçuk Aslan, Musa Kovalık’a Darıca Gençlik Kolları’nın eski başkanı ve belediye meclisi aday adayı Aydın Işık tarafından onurlukları verildi.

Çekilmiyor, yol açıyorum

İbrahim Karslı bu esnada yaptığı kısa konuşmada hayatındaki en anlamlı onurluklardan birini edindiğini belirtti. Belediye meclisi için yeniden aday adaylığına çok isteksiz gözüken Karslı tavrının yoldan çekilmek değil yol açmak olduğunu söyledi.

Aydın: Elbette birlikte olacağız

CHP Darıca’da bir dönem kadın kolları başkanlığı da yapan Serap Aydın da yeniden aday olmadığını kati bir dille vurgularken, “Yeni dönemde ve sonrasında da elbette arkadaşlarla birlikte olacağız. Onlarla birlikte hareket edeceğiz. Bugünkü tutumum bizden sonra gelen partililere yol açmak içindir” diye konuştu.

Serdar: Makam mevkii şart değil

Emekli bir asker olan ve bir dönem CHP Darıca İlçe Başkanlığı da yapan Şinasi Serdar önümüzdeki dönem için kesinlikle aday olmadığını bu esnada da tekrarladı. Askerlik hayatı boyunca bu tür onurlandırmaların her yıl olduğunu ancak dün aldığı onurluğun hayatındaki en önemli ve anlamlı onurluk olduğunu kaydeden Serdar, CHP’ye desteğinin kendisine ihtiyaç duyulan her alanda süreceğini ve bir takım işler yapmak için makam ve mevkiinin şart olmadığını söyledi.

Kovalık: Ömür boyu saklayacağım

Musa Kovalık ömür boyu saklayacağı ve unutmayacağı bir onurluk edindiğini belirtti. Bir dönem Gebze Konyalılar Derneği Başkanlığı da yapan Musa Kovalık’ın ilerleyen günlerde aday adaylığı başvurusu yapmasına yüksek olasılık veriliyor.

Dursun: Onur duydum

Önümüzdeki dönem için adaylık başvurusu yapmayacağını kesin bir dille ifade eden Yavuz Dursun ise, “Hak, hukuk ve adalet gözeten CHP’nin bir dönem boyunca Darıca Belediye Meclis Üyeliği’ni yapmaktan büyük onur duydum” dedi.

Yıldırım: İktidara, el birliğiyle

Yine önümüzdeki dönem için aday adaylığı başvurusu yapacağı öngörülen ama henüz başvuru tekrarlamayan Şevki Yıldırım da CHP’yi Darıca’da yerel iktidara el birliğiyle taşıyacakları temennisinde bulundu.

İbrahim Karslı- Sağdaki )

( Serap Ayıdın)

(Şinasi Serdar)

( Yavuz Dursun - Sağdaki)

(Şevki Yıldırım )

( Musa Kovalık )

Bakmadan Geçme