Depremzedelerin yaraları enfeksiyon kaptı: 'Kurban olayım bir şey yapın!'

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından en çok hasar alan illerden biri olan Hatay’da bir yandan yaralar sarılmaya devam ederken, diğer yandan da sağlık alanında sıkıntılar da yaşanmaya devam ediyor.

Yaklaşık 200’e yakın hastanın bulunduğu Beyaz Melek Bakım Evi Belen İskenderun’da, yeterli sağlık personellerinin olmamasından dolayı enkazdan çıkarılan depremzedelerin yaraları enfeksiyon kaptı. 

HASTALARIN EN ACİL BİÇİMDE BÖLGEDEKİ İLLERE SEVKİ GEREKİYOR 
Sağlık Bakanlığı’nın hastaların sevkine onay vermediğini belirten hasta yakınları, “2 gün önce bir epilepsi hastası vefat etti. Hastaların geneli omur ilik felçlisi ve bakıma muhtaç kişiler olmakla birlikte vücutlarında enfeksiyon kapmış yaralar var. Bulundukları bakım evi hasarlı ve depremden sonra binaya girmeye korkuyorlar ama 2 kişi dışında herkes binada şuan.. Müdürleri ile görüşüldü ama olumsuz o da bir şey yapamıyor. Hastaların en acil biçimde bölgedeki illere sevki gerekiyor” diyerek yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. 

KURBAN OLAYIM BİR ŞEY YAPIN 
Yaralarının Beyaz Melek Bakım Evi Belen İskenderun’da yeterli tedavi edilmemesinden dolayı enfeksiyon kaptığını ve çok acı çektiğini söyleyen Mustafa Keskinkılıç, ‘Belden aşağım felç durumda... Belim ayağımda platin var.. Kurban olayım bir şey yapın. Her yerim yara içinde ve çok acı çekiyorum” diyerek tedavisi için sevkinin Konya Bakımevi’ne istemesine rağmen bir türlü gerçekleştirilemediğini belirtti. 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme