'Dersimiz etik, yolumuz Aydın, adayımız Işık'

Mecburiyeti olmamasına karşın CHP Darıca Gençlik Kolları Başkanlığı'ndan istifa ederek belediye meclisine aday adayı olan Aydın Işık siyasi etik dersi verdi. CHP Gebze, Darıca ve Çayırova Gençlik Kolları'nın yanı sıra genel merkez ve il gençlik kolları desteğini de aldı

Aktif siyasette tamamen satranççı zekası mı yoksa biraz tavla, tavlacı şansına da ihtiyaç var mı..

CHP Darıca İlçe Gençlik Kolları’nın 2015 yılının aralık ayında gerçekleşen kongresinde başkanlık için Hüseyin Cihan Özaltan ile Aydın Işık yarıştı. Sandıktan çıkan oylar sayıldı. 62 geçerli oyun yarısını Özaltan, yarısını Işık aldı: 31 – 31.

Kimin başkan olacağı kura çekimine kaldı. O kurayı günümüz CHP İl Gençlik Kolları Başkanı, o dönemin İl Gençlik Kolları yöneticisi Emre Andız çekti: Aydın Işık..

Aynı Aydın Işık, 17 Aralık 2017’deki ikinci kongrede seçime başkan adayı ve başkan olarak girdi. Başka aday çıkmadı.

Mecburiyeti yoktu ama

Yine o Aydın Işık bu sefer 2019 yılının mart ayındaki yerel seçimlerde partisinden belediye meclisine aday adayı olurken şahsında siyasi bir etik de sergiledi. Mecburiyeti olmamasına karşın CHP Darıca Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan istifasını verdi.

Yalnız bırakmadılar

Işık adaylık dosyasını dün akşam yol arkadaşlarını davet ettiği toplantıyla CHP Darıca İlçe Başkanvekili Gürer Yıldırım’a teslim etti. Toplantıya genç partililerden; 2015 yılında kuradan Aydın Işık’ı çıkartan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız’ın yanı sıra CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Orhan, CHP İl Gençlik Kolları yönetiminden İl Sekreteri Emre Gümüş, başkan yardımcıları SedaBektaş (üniversite), CanerArduç (yerel yönetimler) ve ÖzcanElden (bilişim), yönetim kurulu üyesi BurakAkbulut; gençlik kollarının başkanları EnginAkbulut (İzmit), SavaşGayretli (Gebze) ve ErdemSünbül (Çayırova) ile önümüzdeki pazartesi günü CHP İl Gençlik Kolları yönetimi tarafından başkanlığa resmi ataması gerçekleşmesi beklenen CHP Darıca Gençlik Kolları Başkanvekili ÜmitKızılbuğa, CHP Darıca Gençlik Kolları eski başkanları HakanAltıparmak ve MuratKoçak ile üyeler eşlik etti. Toplantıya ayrıca CHP Darıca İlçe Örgütü yönetim kurulu üyeleri ile Darıca Belediye Başkan Aday Adayı YakupTörk de katıldı.    

Bizi abi kardeş sananlar oldu

Aydın Işık sözlerine 2015 yılındaki kongrenin tatlı anısını hatırlatarak başladı. Aktif siyasete girmesinde Gökhan Orhan ve Emre Andız’ın büyük etkisi olduğunu söyledi. Yakup Törk’ü de unutmayan Işık, “Üç yıl boyunca birlikte mücadele ettiğimiz Yakup başkanımızla bizi öz abi kardeş olarak biliyorlarmış” dedi.

Küfeye yüklediği tecrübeleri aktaracak

Üç yıllık sürece Adalet Yürüyüşü ve genel seçimin sığdığını kaydeden Işık, “Ve artık bugüne kadar 10 yıl süreyle eğitim, meslek ve siyasette yürüdüğümüz bu yolda, yol boyunca sırtımızdaki küfeye attığımız tecrübeyle faydalı olma gereksinimi duyduk. Bu tecrübeleri 2019’da Darıca’da iktidarı, belediyeyi kazanmak için yapacağımız çalışmalarda değerlendirmek için aday olmak istedim” diye konuştu. Işık ayrıca şunları söyledi:

En büyük etken yol arkadaşlarım

“Tabi bu kararı almamda en büyük etken de yol yürüdüğüm genç arkadaşlarım oldu. Onların da bana sahip çıkmasıyla, onların da benimle birlikte yol yürümeye karar vermelerinden dolayı onlara da sizlerin arasında çok çok teşekkür ediyorum.”

Birlikte yürüdük dosyayı da birlikte verelim

Bu esnada yanına CHP Darıca Gençlik Kolları Başkanvekili Ümit Kızılbuğa’yı yanına davet eden Işık konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz Ümit ile birlikte burada kongreden sonra birlikte yönetimde yer aldık. Kendisi önceki dönemlerde de görev almıştı. Sürecin onlar, benim ve böylece CHP için de hayırlı olmasını diliyorum. Bugün sizleri çağırma sebebim de birlikte yol yürüdük. Adaylık dosyasını da sizlerle birlikte teslim etmek istedim.”

Yıldırım: Bu kent kazanacak

Işık konuşmasının ardından başvuru dosyasını CHP Darıca İlçe Başkanvekili Gürer Yıldırım’a teslim etti. Yıldırım, “Evrakların kontrolünü daha önce yaptım, eksiksiz. Aydın kardeşime başarılar dilerim. Aydın kardeşim gibi değerlerle bu kent, bu şehir kazanacak” diye konuştu.

Sunumu Muhammed Utkan üstlendi

Toplantıda detaylarına ayrı haberde yer vereceğimiz konuşmalarda CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Orhan, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız da birer değerlendirme konuşması yaptı. Muhammed Utkan’ın sunumunu üstlendiği toplantı CHP’li gençlerin kendi aralarındaki, çay eşliğinde sohbetle tamamlandı.  

Aydın Işık kimdir

21 Eylül 1988’de; aslen Ardahan İli Hanak İlçesi eşrafından NezahatİsrafilIşık çiftinin oğlu olarak o yıllarda Gebze’de hastane yetersizliğinden ötürü İstanbul’un Üsküdar İlçesi’ndeki Zeynep Kamil Hastanesi’nde dünyaya geldi. Ailesi bir zamanlar Gebze’ye bağlı olan Darıca Abdi İpekçi Mahallesi’ne Hanak’tan 35 yıl önce göç etti.

Barış İlköğretim Okulu ve Darıca Lisesi mezunu.

2006’da Zonguldak Karaelmas Üniversitesi İnşaat Teknikerliği Bölümü’nü kazandı, 2008’de mezun oldu.

Tahsili sonrası 3.5 yıl süreyle inşaat ve proje danışmanlığı üzerine iş hayatına atıldı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’ni yüzde 100 burslu olarak kazandı. 2015 yılının şubat ayında mezun olarak Darıca’ya yine döndü.

Aynı yılın aralık ayındaki ve 2017 yılının aralık ayındaki gençlik kolları kongrelerinde başkanlığa seçildi.

Eğitimini sürdürdü. Gedik Üniversitesi’nde iş sağlığı ve güvenliği üzerine yüksek lisans yaptı. (2017-2018)

İnşaat Mühendisleri Odası üyesi olan Aydın Işık, bekar.

Bakmadan Geçme