Diyanet Birlik Sen çok kararlı

Diyanet Birlik-Sen Gölcük İlçe Temsilcisi Mustafa Ayar’ın organize ettiği yemekli tanışma ve kaynaşma toplantısı Gölcük’te görev yapan din görevlileri, müftülük personeli ve Kur’an kursu öğreticilerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya, Diyanet Birlik Sen Genel Başkanı Kenan Ak, Diyanet Birlik Sen Genel Başkan Vekili Orhan Kartal, Diyanet Birlik Sen Marmara Bölge Başkanı Mehmet Ali Karadaşlı, Diyanet Birlik Sen Kocaeli İl Başkanı Numan Uysal katıldı.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNMAK 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Diyanet Birlik Sen Gölcük İlçe Temsilcisi Mustafa Ayar, amaçlarının üyeler ve ilçede görev yapan cami imamları ve Kur’an Kursu öğreticileri ile bir araya gelip kaynaşmak ve görevlilerimizin sorunlarının çözümü için fikir alışverişinde bulunarak çözüm önerileri sunmak olduğunu söyledi.

SİYASETİN DEĞİL, DİYANET ÇALIŞANLARININ SENDİKASI’
Diyanet Birlik Sen Genel Başkanı Kenan Ak katılımcılara yaptığı konuşmada; “Hakkı tutup kaldırmak amacıyla 9 Ağustos 2019 tarihinde dinamik, idealist ve inanmış 25 Diyanet çalışanı tarafından ‘Siyasetin değil, Diyanet Çalışanlarının Sendikası’ ilkesiyle Diyanet Birlik Sen çatısı altında atılan adımlar 2000’i geçen üye sayısı ile Diyanet Çalışanlarının teveccüh ettiği bir sendikal hareket olmuştur.

VİTRİNE OYNAMADIK, YAPMACIK DAVRANMADIK
Diyanet Birlik Sen mensupları olarak hiç bir mazerete sığınmadan ve bir beklenti içinde olmadan Vatanımıza, Milletimize, Devletimize, Dinimize ve Diyanet çalışanlarımıza hizmet etmeyi ve faydalı olmayı en başta gelen görev ve büyük bir şeref saydık. Hiçbir zaman hamaset yapmadık, siyaset yapmadık, Vitrine oynamadık, Yapmacık davranmadık ya olduğumuz gibi göründük, ya da göründüğümüz gibi olduk.

HEDEFE DOĞRU YÜRÜDÜK
Ayağımıza takılan çelmelere, üzerimize atılan asılsız, mesnetsiz karalamalara, hatta iftiralara aldırmadan; hak olduğuna inandığımız Diyanet çalışanlarına ve Din görevlilerimize hizmet yolunda durmadan, yılgınlık göstermeden, engelleri aşarak belirlediğimiz hedefe doğru yürüdük..

HİZMET YOLUNDA İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE
Yüzde 1 engeline rağmen ayakta kalmayı başararak ve bir önceki yıla göre Diyanetin en çok üyesini artıran ikinci sendikası unvanıyla yüzde 84 üye sayımızı artırarak diyanet çalışanlarının ilgi, teveccüh ve destek verdiği bir sendika haline geldik. Diyanet Birlik Sen Diyanet çalışanlarına yakışır örnek sendikacılığında doğru adresi olarak hizmet yolunda istikrarlı bir şekilde yürümeye ve büyümeye  devam ediyor.

DİYANETİN BU YILDA PARLAYAN YILDIZI OLDUK
Diyanet Birlik Sen’ in sendikal mücadelesini boş bir hayal olarak görenlere 3 yılda ‘’Benim tercihim Diyanet Birlik Sen’’ diyen 2000 üyeyle cevap verdik.  Diyanet Birlik Sen bu günlere Azim, Kararlılık ve İnancı sayesinde gelmiştir. Diyanet Birlik Sen olarak sendikalar arasında ilkeli duruşumuzla, olaylara yaklaşım ve bakış açımızla, kurumumuza ve çalışanlarına sahip çıkışımızla ve üye sayımızı bir önceki yıla göre yüzde 84 artırışımızla farkındalık oluşturarak Diyanetin bu yılda parlayan yıldızı olduk.

“YENİ HEDEFLERE YÜRÜYECEĞİZ”
Diyanetin en büyük sendikası olma konusunda hedeflerimize yılmadan çalışmaya  ve doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. Diyanet Birlik Sen; güven duyulan, teveccüh gösterilen, ortaya koyduğu insan odaklı yaklaşımla gıpta edilen ve saygı duyulan bir Sendikal hareket olmaya devam ediyor. Diyanet Çalışanlarına karşı Sorumluluğumuzun ağırlığını bilerek, üyelerimizin başını yere eğdirecek bir fikrin veya bir faaliyetin içinde asla olmayacağız. Diyanet Birlik Sen’in Sendikal Mücadelesi; Diyanet Çalışanları adına ilkeli, kararlı ve onurlu bir Hak Arama Mücadelesidir. Sendikamız gücünü üyelerinden, Diyanet Çalışanlarından, Türk milletinin millî ve manevi değerlerinden almaktadır.

BİR ARAÇ OLARAK GÖRÜYORUZ
Türkiye’nin birliğine, dirliğine ve düzenine hizmet etmeyen hiçbir fikir, hiçbir anlayış, hiçbir kanaat, Diyanet Birlik Sen’in kapısından içeri dahi giremez. Sendikamızın; ilkeli, şahsiyetli, siyaset dışı, onurlu “hak” arama mücadelesi Diyanet Birlik Sen var olduğu sürece devam edecektir. Sendikal Mücadelemizde Ölçümüz; Haksızlığa, Yanlışlığa ve Hukuksuzluğa karşı durmak; mazlumun, mağdurun, doğrunun hakkını savunmak; Din Görevlilerimizin ve Güzide Kurumumuzun her zaman yanında olmak ve savunmaktır. Sendikacılığı bir AMAÇ olarak değil, haksızlıklara uğrayan mağdur edilen hakkı çalınan Diyanet çalışanlarının haklarına kavuşabilmesi için bir ARAÇ olarak görüyoruz.

ÇALIŞIYOR VE MÜCADELE EDİYORUZ
Diyanet Birlik-Sen; Hakk’ın ve adaletin tesis edilmesi, kayırmacılığa karşı liyakatin tercih edilmesi, emeği ve alın terini en yüce değer kabul ederek torpil ve iltimasın yok edilmesi için mücadele ediyor. Çaresizlik içinde kalan Diyanet çalışanlarının sendikamıza uzattığı eli, sımsıkı tutan bir anlayışla hiçbir din görevlisine sendika ayrımı yapmadan hizmete devam ediyoruz. Haksızlığa ve itibar kaybına uğratılan üyelerimizin ve Diyanet çalışanlarının hukuki her zeminde hakkını ve itibarını alması için çalışıyor ve mücadele ediyoruz.

3600 EK GÖSTERGEDEN BÜTÜN DİYANET ÇALIŞANLARI FAYDALANMALIDIR
Din Hizmeti sınıfında görev yapan hocalarımızın Ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi Diyanet Birlik Sen olarak bizi ne kadar sevindirdi ve mutlu ettiyse, Teşkilatımızın olmazsa olmazı her türlü iş yükünü omuzlayan Yüksek Okul ve Üniversite mezunu 1. Derecede görev yapan İdari personelin 3600 ek gösterge düzenlemesinde kapsam dışında bırakılması bizi o derece üzmüştür. Başkanlık merkez ve taşra teşkilatında 3600 Ek gösterge kapsamı dışında bırakılan toplam personel sayısı 7000 civarındadır. Diyanet Birlik Sen olarak söz konusu Diyanet personeline uygulanan böyle bir haksızlığı, hukuksuzluğu ve ayrımcı yaklaşımı asla kabul etmiyoruz

SÖZLEŞMELİLER KADROYA GEÇİRİLMELİDİR

2013 yılından sonra görev alan ve 8 yıldır sözleşmeli olarak görev yapan personel ise hala kadroya geçirilmemiştir.
Bu siyasetin büyük bir ayıbıdır. Bu ayıptan kurtulmanın tek yolu ise Ekim ayında açılacak TBMM de ilk gündem maddesi olarak Süresiz Sözleşmelilerin Kadroya geçirilmesi konusu karara bağlamalıdır. Diyanet Birlik Sen’in kadroları Diyanet Sendikaları içinde hem Sendikal tecrübesiyle, hem mevzuat tecrübesiyle diğerlerinden 1 adım öne çıkan sendikadır. İnanmış kadrolarımızla, olması gereken ahlaklı sendikacılığı geliştirmek için sizlerle beraber yürümeye ve daha çok çalışmaya devam edeceğiz.

 

Hak arama mücadelemizde yeni bir soluk, yeni bir umut, ilkeli duruşun adresi olan Diyanet Birlik Sen’ in, hakkı haykıran sesi ve var olma cesareti ayağımıza taş koyanları ürkütmektedir. Cenabı Allah bize; makam, mevki ve menfaat için yanlışın yanında saf tutmayı nasip etmesin. Hiç bir kuvvet hiç bir menfaat bizi yanlış, ilkesiz davranmak zorunda bırakmasın. Her şey gönlümüzce olsun" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı üyelerin sorunlarının dinlenmesi ve fikir alışverişinde bulunmasıyla son buldu. 
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme