Dursun'dan yeni vaat: Fabrika ve ARGE

Millet İttifakı'nın CHP'li Belediye Başkan adayı Avukat Recep Dursun, belediye meclis üyesi adayları tanıtım toplantısında yeni vaatler sıraladı. Sanayi tipi üretim ile belediye ARGE birimi kurulacağını söyledi

AK Parti yerel iktidarını belediyeyi ticarethane gibi yönetmekle eleştiren Millet İttifakı’nın CHP’li Gebze Belediye Başkan adayı Avukat Recep Dursun, belediye meclis üyesi adaylarının tanıtıldığı toplantıda yeni vaatlerde bulundu. Dursun, sanayi tipi üretim ile belediyede ARGE merkezi kurmayı vaatleri arasına ekledi.

Kahvaltı ikramının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Millet İttifakı’nın aday tanıtım toplantısında ilk sözü İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Öztürk aldı. Öztürk kısa tuttuğu konuşmasında, “Ben yok biz varız. Birlikte başaracağız. Uzun süredir Gebze halkına yaşatamadığımız zaferi yaşatacağız. Çıktığımız yolda Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz yazılı yaptığı, bu sefer 19 yaşındaki bir anısına yer verip derlemeyle tamamladığı konuşmasında özetle şunları söyledi:

“İYİ Parti ve diğer katmanlarla yaptığımız ittifakla birlikte 25 yıl aradan sonra yeniden yerel iktidar için hiç olmadığı kadar iddialıyız. Seçim atbaşı dediğimiz şekilde, küçük farkla yürüyor. Özellikle son 15 yıla bakınca sadece rant projeleri var. Yaptıkları yandaşlarının cebine çıkar için ekonomik kaynak aktarmaktan ibaret oldu.

Hala, aslında sokağa çıkıp çalışma imkanları olmamasına karşın, buna rağmen sokağa çıktılar ve iddialılar ama bugünkü konumun yegane sebebi biziz. Ne geçmişte ne bugün iyi çalışmadık. Topluma doğru ulaşsaydık Gebze bugün bu halde olmazdı. Yeniden Gebze’nin geleceğine inşallah ışık olacağız.

Millet İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Avukat Recep Dursun ise özgeçmişine dair bilgilendirmede bulunduktan sonra kendi anlayışlarına göre belediye ve belediyeciliğin, kamu yararına çalışması gereken, örgütlü halkın organı olduğunu söyledi.

AK Parti zihniyetinin bir yansıması olarak bugüne kadar belediyelerin ticarethane olarak görülüp belediye başkanlarının tüccarlık yaptığını öne süren Dursun, müşteri yerine konan halkın mağdur edildiğini dile getirdi.

Geleceğe dair yaşanabilir Gebze için çok ağır sorumluluk aldıklarını, kaybedecek zamanları olmadığını belirten Dursun, “Her alanda üreten bir belediye oluşturmak zorundayız. Kooperatifleşme ile birlikte gıdaya ucuz ulaşımın yanı sıra birlikte dayanışma kültürüne de katkıda bulunacağız” dedi.

Hizmetin eşit ve adil dağıtıldığı, satan değil üreten bir yönetim anlayışı ile sanayi üretiminin de programlarında yer aldığını kaydeden Dursun kentin yakıcı vakası tapu sorununu da çözecek dirayette olduklarını söyledi. Halkçı belediyecilik ile belediyeleri yine asıl sahibi olan halka iade edeceklerini belirten Dursun hiçbir ayrıma gitmeyeceklerini tekrarladı. Diğer projelerine ilave olarak sanayi tipi üretimin yanı sıra belediyede ARGE birimini vaatleri arasına ekleyen Dursun konuşmasını, “Haramilerin saltanatına son vereceğiz” diye tamamladı.

Bakmadan Geçme