Ellibeş: Türkiye yeni yıla seri müjdelerle girdi

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, yeni yıla EYT, asgari ücrette tarihi artış, memur ve emekli aylıklarına zam gibi seri müjdelerle girdiklerini belirterek, 'Bu olumlu gelişmeler artarak sürecektir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 20 yıldır yapılan dev yatırımların meyvelerini toplayacağımız bir döneme giriyoruz' dedi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Ellibeş, muhalefete de yüklendi: “Samimiyetsiz açıklamalarla milletimizin aklını bulandırmaya çalışıyorlar. Pkk sempatizanı bir televizyon kanalını genel merkezlerine sokup, yayın yapılan salondan Türk bayraklarını çıkaran anlayıştan milletimiz vatanseverlik dersi alacak değildir” dedi.

PANDEMİDEN SONRA EKONOMİDE DE ÜSTÜNÜZ
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısından sonra gündemi değerlendirdi: “Dünya, Pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşıyla çalkantılı günler yaşarken, Türkiye aldığı tedbirlerle vatandaşını küresel ekonomik sıkıntılardan da korumayı südürüyor. Pandemide gelişmiş denilen Avrupa ülkeleri halkını hastane koridorlarında ölüme terk ederken, Türkiye ücretsiz aşı ve tedavi hizmetlerinin yanı sıra, peş peşe açtığı şehir hastaneleriyle her bir vatandaşının yanında olmuştu”.

PEŞ PEŞE GELEN MÜJDELER
“Şimdi aynı durum ekonomide yaşanıyor. Başta Avrupa ülkeleri hayat pahalılığı ve enrji krizi karşısında çaresizlik içindeyken, Türkiye yeni yıla Cumhurbaşkanımızın verdiği seri müjdelerle girdi. Asgari ücret, yıllık %94’lük artışla 8 bin 506 TL ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine gelirken, emekli ve memur aylıklarına ilk dönem %30 zam yapıldı. 2 milyon 250 bin vatandaşımıza EYT müjdesi verildi. 500 bin sözleşmeli personel kadroya alındı. Hiç evi olmamış vatandaşlarımıza 0,69 faizli konut müjdesi açıklandı.. Bunların her biri tek başına bile güçlü irade ve kararlılık gerektirir”

YİRMİ YILDIR BUNLARIN ALTYAPISI HAZIRLANDI
“Vatandaşımızın gelir seviyesinde yapılan bu iyileştirmelerin korunması, enflasyon karşısında erimemesi için de tedbirler alındı. Doğalgazda %12’lik indirimin ardından, otoyol ve köprülere bir yıl boyunca zam yapılmayacağı müjdesi verildi. Zincir marketlerde yüzlerce üründe fiyatların sabitlenmesi sağlandı. Bu olumlu gelişmeler artarak sürecektir. Çünkü 20 yıldır dev yatırımlarla bütün bunların altyapısı hazırlandı.”

İŞTE SONUÇLAR
“Karadeniz’de milli sondaj gemilerimizin bulduğu gazın değeri 1 trilyon Dolara yükseldi. Kendi petrol kuyularımızı açmaya hazırlanıyoruz. Dev barajların yanı sıra, nükleer enerji santrali yaparak, dışa bağımlılığımızı azaltıyoruz. Milli otomobilimiz Togg’u dünyaya sunuyoruz. Küresel tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin 2022 yılında ihracatının 254,2 milyar Dolarla tarihi bir zirvede gerçekleşmesi tüm bu olumlu tablonun aslında özetidir”.

MUHALEFETİN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUM
“Sayacak, söyleyecek daha çok şeyimiz var. Bütün bunların mimarı milletine sevdalı, ülkesi için gece gündüz demeden çalışan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Milletimiz her meydanda, her ortamda kendisine duyduğu güven ve sevgiyi gösteriyor. Bugün 4-5 yaşındaki çocukların bile kullandığı görüntülü telefon görüşmesini milletimize teknolojik gelişme diye anlatan, İstanbul’a AK Parti döneminde getirilen sürücüsüz metro araçlarından daha yeni haberi olan muhalefetin ne kendilerine, ne de ülkemize bir fayda getirmeyeceğini, tam tersine herşeyi geriye götüreceğini de milletimiz biliyor”.

OTURDUĞUMUZ YERDEN DEĞİL, SAHADAN KONUŞUYORUZ
Ellibeş, tüm bu gelişmelerin ışığında 2023 seçimlerine hazırlandıklarını da belirterek, şöyle dedi: “İlçe ilçe Kadın Kollarımızın ‘Birlikte Başardık’ programlarıyla geçmişten bugüne partimize emek vermiş hanım kardeşlerimizle buluşuyor, aramıza katılan yeni üyelerimize rozet takdim ediyoruz. Gençlik Kollarımızın ‘İlk Oyum Erdoğan’a, İlk Oyum AK Parti’ye’ programlarıyla ilk kez oy kullanacak gençlerimizle bir araya geliyor, merak ettikleri bütün konuları konuşuyoruz. Bu sırada ilçe programlarımızla vatandaşımızla, esnafımızla buluşuyoruz”.

TÜRK BAYRAĞINA SAYGISIZLIK
“Biz sahada, vatandaşımızla her yerde bir arada olmaya çalışırken, birileri oturduğu yerden bize vatanseverlik ve Cumhuriyet sevgisinden söz ediyor. Samimiyetsiz açıklamalarla milletimizin aklını bulandırmaya çalışıyorlar. Pkk sempatizanı bir televizyon kanalını genel merkezlerine sokup, yayın yapılan salondan Türk bayraklarını çıkaran anlayıştan ne bizim, ne milletimiz vatanseverlik dersi alacak hali yoktur. Bu eylem hem şehit kanından rengini alan bayrağımıza, hem de milletimize yapılmış en büyük saygısızlıktır.”
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN