Elvan Sarım: İl ve ilçemizde kirli yapılar var!

CHP Derince'de 9 kişinin istifası sonrası açıklama yapan İlçe Başkanı Elvan Sarım, 'İlçemizde var olan kirli yapıları tekrar harekete geçirmiştir' dedi.

CHP Derince İlçe örgütünde eski başkan Birkan Koçak’ın taciz iddiaları nedeniyle CHP Genel Merkezi tarafından görevden alınmasının ardından, ilçe yönetiminde sular durulmadı. Koçak’ın yerine atanan Elvan Sarım’ın başkanlığındaki 16 kişilik yönetimde 9 üye istifa etti. Böylece yönetim düşmüş oldu. Yaşanan istifaların ardından CHP Derince İlçe Başkanı Elvan Sarım açıklama yaptı. İstifa eden üyelere büyük tepki gösteren Sarım, il ve ilçe içinde kirli yapıların olduğunu söyledi.

“KİRLİ YAPILAR PARTİMİZE ZARAR VERMEKTEDİR”
İlçe Başkanı Elvan Sarım ve ilçe yöneticileri Gündüz Başer, Caner Yeni, Kardelen Beytaş, Binnaz Kılavuz Berkan Kutay Karahasan, Süleyman Karadaş, Fatih Bükülmez’in imzasının bulunduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi; “2020 İlçe Kongresinde göreve gelen yönetim olarak 2 yıldır ülkemizin dönüşümü ve ülke halklarının yoksulluğuyla mücadele için görev üstlenip Derince’nin gelişimi adına çalışma yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Geçmişten bu yana CHP örgütünün onurlu mücadelesine engel olmaya çalışan yapılarla mücadele etmek biz CHP kadrolarının ilk vazifelerindendir. Gelecek seçimlerin kazanılabileceği görüntüsü, İl ve İlçemizde var olan kirli yapıları tekrar harekete geçirmiştir. Kendi geleceklerini ve çıkarlarını düşünen bu yapılar partimize zarar vermeye devam etmektedir.

“AĞIR SÜREÇLERDEN GEÇTİM”
Yönetimimizin içinden oy birliğiyle başkan seçildiğim günden bu yana çalışmalarını sürdüren İlçe başkanı olarak bu açıklamayı yapmak konusunda içinde bulunduğum durumu ve partim adına utanç duyduğumu belirterek asıl sözlerime başlıyorum. Eşimin ölümden döndüğü, bir dizi ameliyattan geçtiği ve sonucunda 5 buçuk aylık bebeğimizi toprağa verdiğim ağır süreçlerden geçtim. Hastanede olmak zorunda kaldığım bu süreçte yönetim kurulumun izniyle İlçe Başkan vekilliğini 15 günlüğüne İlçe sekreterimize bıraktım. Her insan için çok büyük bir sınav olan bu süreçlerden geçerken yol arkadaşım dediğim insanların küçük hesaplar ile yönetimi düşürmek adına çabalamalarını öğrenince üzüntüm arttı.

“İSTİFALARINI MEMNUNİYETLE KABUL EDİYORUZ”
Babamın yoğun bakıma alındığı gün de İlçe Başkanlığımıza istifa dilekçelerini ulaştırdılar. Her ne kadar verilen bu istifa dilekçeleri tüzüğün öngördüğü usullerle teslim edilmemiş ve esasında yönetimimizi düşürmeye kabil olmasa da Partimizin demokrasi ve vefa duygusuyla bağdaşmayan bu fırsatçı anlayışın yönetim kademesinde olmaması adına istifalarını memnuniyetle kabul ediyoruz. Bu yapılan ne siyasi ahlaka ne de insani değerlere sığmamaktadır. Bizler menfaatsiz, onurlu ve ahlaki mücadelemizi sürdürerek emeğin yanında yer almaya devam edeceğiz. Yapılan bu haksızlığı tüm açıklığıyla dile getirdiğimizi samimiyetle bildirerek süreci ilçe kongre delegelerimizin değerli takdirlerine bırakıyoruz.”

Bakmadan Geçme