Emine Erdoğan ve Murat Kurum Kocaeli'ye geliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ekosistemin doğal dengesinin bozulduğu günümüz koşullarında dünyanın tüm canlılar ve gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir yer olması konusunda bir farkındalık oluşturmak adına 14-16 Ekim'de Sıfır Artık Festivali düzenliyor. Festivale, Emine Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katılacak.

Atıksız yaşamlar kurgulamayı ve 7’den 70’e herkese çevre bilincini oluşturulmayı hedefleyen festival geniş  bir katılımla olacak. Festivale, Sıfır Atık bilincinin oluşması ve yaygınlaşmasına önderlik eden ve bu çabalarıyla Dünya Bankası  tarafından ilk kez verilen “İklim ve Kalkınma Liderlik Ödülü”nü alan Emine Erdoğan ve ülkemizde bu konunun yürütücüsü ve liderliğini üstlenen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılması bekleniyor.

MODACI DİLEK HANİF DE KATILACAK 
Ayrıca sürdürülebilir tekstil konusunda önemli çalışmalara imza atan ünlü modacı Dilek Hanif ve dünyanın geleceği  için sözü olanlar festivalde yer alacak.  

Kocaeli Büyükşehir  Belediye  Başkanı Tahir Büyükakın, “Mutlu şehir havasıyla, suyuyla, toprağıyla deniziyle temiz bir şehirdir. Kocaeli’nin mutlu bir şehir olması yolunda önemli köşe taşlarından biri olacak Sıfır Atık Festivali’ne tüm Kocaelili hemşerilerimizi bekliyorum’’ dedi.

Bakmadan Geçme