Erzurumlular deprem bölgesinde

Kocaeli Erzurumlular Vakfı Başkanı Ahmet Önal ve yönetimi, başta hijyen malzemeleri olmak üzere toplanan yardım malzemelerini afet bölgesine gönderdikten sonra depremin vurdukları şehirlere gitti. Heyet, Hatay ziyareti sırasında Başkan Tahir Büyükakın ile de bir araya geldi

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin ardından tam 11 kentte büyük bir yıkım meydana gelmişti. Yaşanan afet nedeniyle şu ana kadar yaklaşık 41 bin insanımız yaşamını yitirirken, 100 binden fazla kişi ise olaydan yaralı olarak kurtuldu. Bu büyük afetin hemen ardından Türkiye bütünüyle teyakkuz haline geldi.

ERZURUMLULAR DA DESTEK OLDU

Devlet imkanları bir anda bölgeye yönlendirilirken arama kurtarma çalışmaları kapsamında hemen her gün yeni mucizeler yaşandı. Başta yerel yönetimler olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve özel kurumlar, bölgedeki insanların acısını hafifletmek amacıyla yardım kampanyaları düzenledi. Bu çalışmalardan birini de ilimizdeki Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı yönetimi yerine getirdi.

YÖNETİM BÖLGEYE GİTTİ

Vakıf Başkanı Ahmet Önal, başkan yardımcısı Çetin Çomaklı, genel sekreter Murat Şenel, Denetleme Kurulu Başkanı Volkan Hamşioğlu, yönetim kurulu üyeleri Ali Kılıç, Yücel Erdoğan ve Yusuf Satık, Vakıf yöneticisi ve Kartepe Erzurumlular Derneği Başkanı Hüseyin Şimşek, ayrıca vakfın Mütevelli Heyeti üyeleri ile çok sayıda üyesi, depremin vurduğu bölgeye giderek hem yaşananları yerinde görme imkanı buldu ve hem de depremin vurduğu şehirlerde yaşayanların acısını paylaştı.

BÜYÜKAKIN’LA BULUŞTULAR

Başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere depremin etkili olduğu kentlerde inceleme de yapan Erzurumlular Vakfı Başkanı Ahmet Önal ve beraberindeki heyet, Hatay ziyareti sırasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile de bir araya geldi. Burada Başkan Büyükakın ve genel sekreter yardımcısı Hasan Aydınlık’la buluşan Dadaşlar, yapılan çalışmaları bir de kendilerinden dinledi.

ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİLER

Kocaeli Büyükşehir tarafından hazırlanan çadır kente konuk olan ve burada özellikle çocuklarla yakından ilgilenen, onlara pişmaniye, kek ve meyve suyu gibi çeşitli ikramlarda bulunan Erzurumlular, öğle yemeğini de depremzedelerle birlikte yediler. Afet Koordinasyon Merkezi’ne uğraşan heyet ayrıca bölgenin güvenliğinin sağlanması amacıyla görev başında bulunan asker ve polislerle de bir araya geldi.

ÖNCE YARDIMLARI GÖNDERDİLER

Vakıf Başkanı Ahmet Önal ve beraberindekiler, yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay’a yapılan konteyner kent ve sahra hastanesinin son durumu hakkında da yetkililerden bilgiler aldılar. Öte yandan Kocaeli Erzurumlular Vakfı yönetimi, gerçekleştirdikleri bu ziyaret öncesinde hazırlanan yardım malzemelerini tırlarla deprem bölgesine uğurladılar.

ÖNCE İHTİYAÇLAR TESPİT EDİLDİ

Afetten etkilenen insanların en fazla ihtiyacının olduğu mont, bot, kadın ve erkekler için iç çamaşırı, battaniye, Domestos çamaşır suyu, kolonya, çocuk bezi, hasta bezi, ped, maske, sıvı sabun ve gıda ürünleri gibi ürünlerden oluşan malzemeleri tırlarla depremin vurduğu şehirlere gönderildi. Bu arada yardım malzemelerinin sevkiyatı da Önal Lojistik firması ve Genel Müdürü Şahin Önal’ın desteği ile ağlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da deprem bölgesine gelen vakıf yönetimine teşekkür etti ve desteklerinin çok önemli olduğunu dile getirdi.

“TAHİR BEY ÇOK SEVİLİYOR”

Deprem bölgesine yapılan ziyaretlerle ilgili konuşan Kocaeli Erzurumlular Vakfı Başkanı Ahmet Önal, “Açıkçası tablo pek iyi değil gibi. Ancak inşallah devlet ve milletimizin omuz omuza vermesi ile bu zor günleri de atlatacağız. Burada gördüğümüz kadarıyla bölge halkı yardımdan çok dayanışma istiyor. Bir araya geldiğimiz Tahir başkanımız bölge halkı ve özellikle de çocuklar tarafından çok seviliyor.

“BİZ BU ACIYI TANIYORUZ”

Deprem bir afet. Her zaman yaşayabileceğimiz bir hadise, elbette hazırlıklı olmak lazım. Afetin etkili olduğu kentlerimize yardım elini uzatan tüm yerel yönetimlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, iş dünyasının temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Biz bu acıyı 17 Ağustos 1999’da yaşamış insanlarız. O yüzden buranın insanlarını en iyi biz anlarız. Bu vesile ile depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Ayrıca yaralılarımız için de acil şifa dileklerimi iletiyorum. Bu zor günleri milletçe her birlikte atlatacak ve geride bırakacağız” dedi.

 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme