Ev hanımlarına emeklilik geliyor

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuğu olan kadınlar için erken emeklilik haberini duyurdu..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda çocuğu olan kadınlara erken emeklilik ile ev hanımlarının emekliliğine destek sağlanacağını duyurdu.

ÇOCUK SAYISINA GÖRE ESNETİLECEK

Aile Koruma Kalkanı programı kapsamında kadınlarla ilgili önemli maddeleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilik yaşını özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esnetileceğini söyledi.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ev hanımlarına da müjde verdi. Erdoğan, “Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarını en temel hakları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız.” dedi.

ERDOĞAN KAYNAĞI DA AÇIKLADI

Aile Koruma Kalkanı Programının finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacaktır. Bu sosyal amaçlı bankanın ana gelir kaynaklarından biri de Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz gelirlerinin belirli bir yüzdesi olacaktır.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme