Fidancı: ÇED olumlu kararı iptal edildi!

TÜPRAŞ siyah ürün ve dolum tesisi kapasite artışı projesindeki ÇED kararı ile ilgili açıklamalarda bulunan Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı, yaptığı açıklamada kararın iptal edildiği belirtti.

ÇED OLUMLU KARARI İPTAL EDİLDİ

Fidancı, “Derneğimizin başından sonuna takip ettiği, “ TÜPRAŞ Siyah Ürün Dönüşüm Tesisi ve Depolama Tankları Kapasite Artışı” projesi için Bakanlığın verdiği ÇED OLUMLU KARARI açtığımız dava neticesinde İPTAL edilmiştir. İptal Kararı projenin inşaatı ve üretiminde mevcut emisyonlarda artışa yol açacağı ve denize yapılacak deşarjların denizel ekolojiye olumsuz etkileri değerlendirilmediğinden alınmıştır.

ALINAN KARAR EMSAL OLACAKTIR

Anılan emisyonlar bugün Kocaeli’de istisnasız herkesin yaşadığı solunum, dolaşım, metabolizma hastalıklarının yani sağlık sorunlarımızın temel sebebidir. Yine müsilajın nedenlerinden birisi de sanayinin denize yaptığı deşarjlardır. Bu anlamda alınan karar emsal olacaktır. Çevre mücadelesi veren bizler için önemli bir kazanım olduğu gibi benzer mücadelelere girişmek isteyenlere cesaret verici olmasını diliyoruz. Kocaeli’ni denizi, havası, suyu, toprağıyla tüm unsurlarıyla birlikte gelecek nesillerimiz için savunmaya devam edeceğiz.

ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRDİK

Herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşaması ve korunması anayasal hakkımız olduğu gibi hem bizlerin hem de bizi yöneten görevidir. Bizler vatandaşlar olarak bu davayı açıp iptal kararını alınmasını sağlayarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik, şimdi görev mahkeme kararını uygulaması için bizleri yöneten atanmış ve seçilmişlere düşmektedir" ifadelerine yer verdi. 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme