• Haberler
  • Gündem
  • Gebze Ç.İ.B Ali Nuri Çolakoğlu A.T.M.L ile sanayici arasında dev işbirliği

Gebze Ç.İ.B Ali Nuri Çolakoğlu A.T.M.L ile sanayici arasında dev işbirliği

Gebze muallimköyde bulunan Ç.İ.B Ali Nuri Çolakoğlu A.T.M.L  ile  imalat sanayiine yönelik mesleki eğitimin geliştirilmesi ve mali destek konulu toplantı okul bünyesinde bulunan çok amaçlı kapalı spor salonunda yapıldı,toplantıya Gebze kaymakamı Mustafa Güler,Gebze ilçe milli eğitim müdürlüğünü temsilen Şube müdürü Hamza kondakçı,Halk eğitim merkezi müdürü Mustafa Aydın,Muallimköy M.T.A.L müdürü Özlem Ayhan Dilovası İmes Organize Sanayii Bölgesi Başkanı İrfan Küçükay ve sanayi temsilcileri katıldı,

Marka Doğu Marmara Kalkınma ajansı himayesinde gerçekleşen ve  Ç.İ.B. Ali Nuri Çolakoğlu  M.T.A.L isesinin hazırladığı projenin  kabul edilmesiyle,2018 “İmalat sanayiine yönelik eğitimin geliştirilmesi ve mali destek” konulu proje kapsamında Ç.İ.B. Ali Nuri Çolakoğlu M.T.A.Lisesine doğrudan 497.622.14 destek verilmesi ve bu doğrultuda okula 1 adet CNC Torna ve 1 Adet dik işleme merkezinin bulunduğu olduğu bilgisayarlı makine imalatı atölyei ve kaynak malzemelerinin alımı ile kaynak teknolojileri labaratuarına sahip olacak.

Bu proje kapsamında okul ve sanayii işbirliği sağlanarak,nitelikli işgücünün yetiştirilmesi sağlanacak olup sanayide staj gören öğrenciler istihdam edilecek,Projeden Ç.İ.B. Ali Nuri Çolakoğlu M.TA.Lisesi,Gebze Mesleki Eğitim Merkezi ile Hereke Meslek Yüksek okulunun öğrencileri yararlanacak. Proje ortakjları Ç.İ.B.Ali Nuri Çolakoğlu M.T.A Lisesi,VI.İMES Dilovası organize sanayi bölgesi ve Gebze Ticaret odası,diğer taraftan projeye TEKİŞ kalıp,Yılmaz Makine,Üçaslar makine ve Tempa makinede destek veriyor.

Bakmadan Geçme