Gökhan Ercan: Sürecin bu noktaya gelmesi tıkanıklığın göstergesidir!

CHP İzmit İlçe Başkanlığı için ismi geçen Gökhan Ercan bir açıklama yaptı.

Siyasi areneda CHP İzmit İlçe Başkanlığı için siyasi areneda adı geçen Gökhan Ercan, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar'ın milletvekili aday adayı olabilmek adına görevinden istifa ettiğini açıklamasıyla birlikte gerçekleşen istifalarla birlikte düşen yönetimin yerine yapılmayan atamalarla ilgili sessizliğini bozdu.

Yaklaşık 25 gündür CHP İzmit İlçe Yönetimine atama yapılmamasını bir tıkanıklık göstergesi olarak nİtelendiren Ercan, ilgili kurullar tarafından atamanın bir an önce yapılması gerektiğini vurgulayarak, kendisine görev verilmesi halinde bu görevinden de asla kaçmayacağını ifade etti.

ADIMIN GEÇTİĞİ HABER VE KONUŞMALARI DİKKATLE TAKİP EDİYORUM
Gökhan Ercan açıklamasının devamında ise , "Genel merkezimizden gelen genelgeye istinaden geçtiğimiz ay içerisinde CHP İzmit İlçe Başkanı ve bazı yöneticilerin görevlerinden istifa etmeleri nedeniyle hepinizin bildiği gibi İzmit İlçe Örgütümüz yönetimsiz kalmış durumdadır. Bu süreçte söz konusu boşluğun ivedilikle doldurulması gerektiğini partisine sevdalı bir partili olarak her zaman dile getirdiğimi öncelikle ifade etmek istiyorum. Süreç boyunca gerek parti kamuoyunda gerekse de basın aracılığıyla benim ilçe başkanı olarak atanacağım şeklinde adımın geçtiği haber ve konuşmaları dikkatle takip ettim, ediyorum.

SÜREÇTE İLÇE BAŞKANI OLMAM NOKTASINDA ADIMI DİLLENDİRMİŞLERDİR
Cumhuriyet Halk Partisinde, il gençlik kolları başkanlığı, gençlik kolları genel merkez yöneticiliği, İzmit ilçe sekreterliği ve il yöneticisi olarak yapmış olduğum görevlerin nihayetinde 2019 yılındaki kongrede arkadaşlarım ile beraber İzmit İlçe Başkanlığına talip olmuştuk. Sanıyorum daha önce aldığımız görevler ve İzmit siyasetine harcadığımız emekler ve koyduğumuz katkılardan ötürü partili dostlarımız da bu süreçte ilçe başkanı olmam noktasında adımı dillendirmişlerdir. Onur duyduğum bu talepler karşısında net tavrımı yakın çevremden asla saklamadım. Şöyle ki; kimsenin bireysel beklentilerine göre pozisyon almadan, yalnızca CHP İzmit İlçe örgütünün eskisi gibi daha güçlü, daha saygın ve üyeleri ile daha iyi ilişkiler içerisinde olması noktasında görevden kaçmayacağımı, lokomotif İzmit İlçe örgütünü hayata geçirmenin yeniden mümkün olduğunu ifade etmekten de asla çekinmediğimi açıkça ifade ettim.

PARTİMİN ÖRGÜTLENME EKSİĞİ YAŞAMASINI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR
Ancak sürecin 25 günü aşkın bir noktaya gelmesi tıkanıklığın göstergesidir. Beni tanıyan arkadaşlarım, partili büyüklerim bilirler ki benim için her şeyden önce Cumhuriyet Halk Partisinin menfaatleri gelir. Bugüne kadar aktif görev aldığım yahut dışarıdan takip ettiğim her anda bu bilinçle hareket etmeye azami özen gösterdim. İktidar yolu bu denli aydınlıkken, iktidarın- hayırın kenti İzmit'te Cumhuriyet Halk Partisinin örgütlenme eksiği yaşamasını kabul etmemiz mümkün değildir.

BİR AN EVVEL ATAMA YAPILMALI
Gökhan Ercan olarak benim ve  birlikte siyaset yaptığımız  arkadaşlarımızın tek beklentisi bir an evvel CHP İzmit İlçe Yönetiminin ilgili kurullar tarafından atamasının yapılmasıdır. Benim ve arkadaşlarımın, partinin menfaatlerinden ziyade bireysel beklentilerin ön plana çıktığı bu süreçte başkanlık ve yöneticilik noktasında herhangi bir talep ve beklentisi bulunmamaktadır. Bu hususu tüm partili dostlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunar, her zaman olduğu gibi göreve başlayacak arkadaşlarımızın yanında olacağımızı ifade ederim" ifadelerine yer verdi.


 

Bakmadan Geçme