• Haberler
  • Gündem
  • Görevden alınan Isparta Valisinin yerine İzmit eski kaymakamı görevlendirildi

Görevden alınan Isparta Valisinin yerine İzmit eski kaymakamı görevlendirildi

Yoğun kar yağışı sebebiyle uzun süren elektrik kesintisinin yaşandığı Isparta'da Vali Ömer Seymenoğlu, koronavirüse yakalanması sonrası geçici olarak görevden alındı. Seymenoğlu'nun yerine İzmit eski kaymakamı Osman Kaymak görevlendirildi.

Isparta'da geçtiğimiz perşembe günü başlayan kar yağışı nedeniyle kentte hayat neredeyse durma noktasına geldi. Şehirde elektrikler kesilirken, kapanan yolları açmak için ekipler büyük çaba gösterdi. Günlerdir Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Isparta Valiliğinde ise görev değişimi yaşandı. Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, koronavirüse yakalanmasının ardından geçici görevden alındı.

YERİNE OSMAN KAYMAK ATANDI

Seymenoğlu'nun yerine Ankara merkez Valisi Osman Kaymak görevlendirildi. Suluova, Elmadağ ve Eyüpsultan kaymakamlıkları görevinde bulunan Osmak Kaymak 2013 yılında ise İzmit Kaymakamı olmuştur. Daha sonra, Tunceli ve Samsun’da valilik görevini yürüten Kaymak, 2020’deki kararnameyle merkeze çekilmişti.

ÖMER SEYMENOĞLU KİMDİR?

Ömer Seymenoğlu, 20 Mayıs 1965 tarihinde Trabzon Sürmene'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Sürmene'de tamamladıktan sonra 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 27 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Isparta Valisi olarak atandı.

 

Bakmadan Geçme