Halkçı belediyecilikle bir daha hiç kaybetmeyeceğiz

CHP Gebze Belediye Başkan Adayı Avukat Recep Dursun ilk vaatlerini CHP Gebze İlçe yönetiminin düzenlediği toplantıda sıraladı. Sosyal demokrat, toplumcu, halkçı belediyecilik ile kamu kaynaklarını kamu kullanımına aktardıklarında CHP'nin Gebze'de hep yerel iktidarda kalacağını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Gebze İlçe Örgütü’nde Musa Yılmaz başkanlığındaki yönetim 06 Aralık Perşembe günü başkan adaylığı açıklanan Avukat Recep Dursun’u 08 Aralık Cumartesi günü üyeler ile birlikte, 08 Aralık Cumartesi günkü basın toplantısında buluşturdu. Gebze Belediye Başkan aday adaylarından Doktor İsmail Demir’in de katılıp aleni desteğini yine ifade ettiği basın toplantısında Dursun, vaatlerinden bir kısmını da sıraladı. Sosyal demokrat, toplumcu, halkçı belediyecilik ile kamu kaynaklarını kamu kullanımına aktardıklarında CHP’nin Gebze’de hep yerel iktidarda kalacağını söyledi:

“Köylerde tarım alanlarını, meraları, yaylaları, bütün belediyeye geçecek olan bu alanları yine tarıma, üretime açacağız.

Kooperatifleşme ile oradaki insanları üretim sürecine katacağız. Organik ürün üretip ekolojik pazarlar kuracağız.

Tüketim kooperatifleri oluşturup Gebze’de daha doğal, daha organik gıda maddelerinin toplum tarafından tüketilmesini sağlayacağız. Yani toplu üretim ve ucuz tüketimi kooperatifler marifetiyle tesis edeceğiz.

Belediyenin imar sorununu çözeceğiz.

Beylikbağı, Mevlana, yedi mahallede yaşanan sorunları biliyorsunuz. Kirazpınar’da TOKİ’nin yapmış olduğu imar haksızlığı var. Bütün bunların çözümü için elimizi taşın altına koyacağız.

Beylikbağı’nda halk ne derse o olacak

Beylikbağı deyip geçmeyin. O bölge kamu hizmetleri ve kaynaklarından faydalanmıyor. Yedi mahalle hafta içinde, gün içinde her gün burada. Sizin orada yapacağınız her hizmet her doğru iş Gebze’de inanılmaz bir etki yaratır. Biz Gebze’nin siyasi atmosferini değiştirmek istiyorsak Beylikbağı’nı değiştirecek, o bölgenin kentle entegrasyonunu sağlayacağız. Çağdaş, dayanıklı konutlarda yaşayabilmelerini sağlayacağız. Tapu, mülkiyet sorununu çözeceğiz. Onların istediği gibi karar alacak, asla istemedikleri bir şeyi dayatmayacağız.

Bunu yapabilirsek bir daha kaybetmeyiz

Kapitalist bir sistemde yaşıyoruz. Bu sistemin yarattığı tahribatı gidermek de yerellerde belediyecilerin görevidir, bizim görevimizdir. İşte biz belediyeyi kazandığımızda sosyal demokrat belediyeciliğin yanında halkçı belediyeciliği, toplumcu belediyeciliği kamu kaynaklarını kamu hizmetlerine aktarmak suretiyle yerine getireceğiz. Biz bunu yapacağız. Bunu yapabilirsek, tüm katmanları ve paydaşları içine katabilirsek o zaman CHP bir daha Gebze Belediyesi’ni kaybetmeyecektir.

Yolumuz uzundur ama imkânsız değildir

Kocaeli’yi kazanacak, Türkiye’yi kazanacak işte bize emanet edilen Cumhuriyet’i çağdaş, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin tesisini biz sağlayacağız. Buradan başlayacağız. Yolumuz uzundur ama imkânsız değildir.”

CHP Gebze İlçe Örgütü’nde dün gerçekleşen ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantı divanında CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, Gençlik Kolları Başkanı SavaşGayretli, belediye başkan aday adayı Doktor İsmail Demir ve belediye başkan adayı Avukat Recep Dursun yanyana oturdu.

Demir: Her türlü desteğimi

Recep arkadaşıma vermeye hazırım

Uzun konuşma yapmayı sevmediği bilinen Doktor İsmail Demir bu özelliğini hatırlatarak başladığı konuşmasında alışkanlığını sürdürdü. Demir kısa ve öz şekilde, “ Bu süreçte bana da Recep arkadaşıma da sakin bir şekilde destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Yolun sonunda, 31 Mart akşamı başaracağımıza inanıyorum. Her türlü desteğimi Recep arkadaşıma vermeye hazırım. Teşekkür ederim” dedi.

Yılmaz: Sözümü yerine

getirmek için çalışacağız

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz adaylık sürecine dair bilgilendirme bulunduktan sonra özetle şunları kaydetti: “Çok seslilik parti içinde demokrasinin işlediğini gösterir. Biz CHP İlçe yönetimi olarak Gebze Belediye Başkanlığı’nı partimize kazandırmaya söz verdik ve sözü yerine getirmek için tüm gücümüzle çalışacağız.

Her zamankinden çok ihtiyacımız var

Omuzlarımızda ağır ve tarihi bir yük var. Memleket tıpkı işgal günlerini yaşamaktadır. Ülke bugün işgale açılmış ve hatta ekonomik işgal süreci tamamlanmıştır. Tarihin bize verdiği sorumluluk şunu gerektiriyor. Bu işgal ve yağma koşulları altında birbirimizden bazı konularda farklı düşünüyor olsak da, hepimiz aynı cenderede sıkılıyoruz. Hepimiz aynı cehennemde yaşanmaya sürükleniyoruz. Birbirimize kenetlenmeye ve birlik olmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Koşullar bunu gerektiriyor ve bunun farkındayız.

Vatan demez isek vatan elden gidecek

Bugüne kadar tüm çekişmelerimiz, tartışmalarımızı bir kenara itip ‘vatan’ demez isek eğer vatan elden gidecek. Bizi yeniden hasta duruma düşüren işgalciler zaten bizim kendi içimizde kavga etmemizi istiyor. Biz kavga edelim ki onlar işgallerini tamamlasınlar, Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etsinler.

Barışacağız, büyüyeceğiz

Geçmişe bir sünger çekmek ve bu tartışmaları bitirmek zorundayız. Eğer bunu yapmaz isek tarih karşısında birer hainden farkımız kalmaz çünkü onların istediği bu. Onların istediğini değil Mustafa Kemal’in bize verdiği görevi yerine getireceğiz. Barışacağız, büyüyeceğiz ve direnişi büyüteceğiz. Biz işgalcilere teslim olmayacağımız gibi memleketi de teslim etmeyeceğiz.

Tartışmalarla geçirecek zaman yok

Bu yüzden Gebze’nin, Kocaeli’nin, Türkiye’nin tüm yurtseverleri birleşecek ve yeniden direnişi örgütleyeceğiz. Bu örgütlenmenin en önemli adımı yaklaşan yerel seçimleri kazanmaktır. Kaybedecek, tartışmalarla geçirecek zamanımız yok. Adayımız bellidir ve onunla birlikte yeniden bir ateş yakacağız Gebze’de. Bu insanlığın, bağımsızlığı ve vatanseverliğin ateşi olacaktır.

Demokratik, akılcı, özgür bir Türkiye

Anadolu bizim yurdumuzdur ve onu hiç kimsenin kirli ellerine teslim etmeyeceğiz. Yolumuz çağdaş, demokratik, akılcı ve özgür bir Türkiye yaratmanın yoludur. Omuz omuza yürüyecek ve kazanacağız başka bir yolu yoktur. Lozan’ı yırtıp yok saymaya çalışanlar, Sevr’i canlandırmaya devreye sokmaya çalışanlar bu topraklarda hüsrana uğradıkları gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.”

İlgi yoğun kadın oranı düşüktü

ama örgüt adayını sahiplendi

CHP Gebze İlçe Örgütü’nde üyelere açık basın toplantısına üye ilgisi çok yoğun oldu. Partililer salonu tamamen doldurdu ancak kadın partililerin katılım oranının benzer toplantılara nazaran hayli düşük olduğu gözlendi. Buna karşın geçen yıl aralık ayında gerçekleşen kongrede Musa Yılmaz’dan yana tavır alan, aday adaylığı sürecinde tercihleri Doktor İsmail Demir’den yana olduğu gözlenen çok sayıda partili de adayın Recep Dursun olarak açıklanmasının ardından partili disiplini ve duruşuyla adayına sahip çıktı. Basın toplantısının ardından Dursun’u kutlayıp desteğini ifade etti.

Toplantıya CHP Gebze İlçe’nin üç kademeden başkan ve yöneticilerinin yanı sıra Gebze Belediyesi eski Başkanı Mehmet Emin Akın, KBB ve Gebze Belediye Meclis Üyeleri Dilek Tan ve Salih Işık ile Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Eşref Emin Güzey ve Serkan Davutoğlu; eski ilçe başkanlarından Avukat Saide Arslan, İsmet Kara, Hasan Öztekin, Mustafa Kaya, Yakup Yılmaz, Gülabi Kaya ve Özkan Koçak, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Orhan, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Nurhan Banu Üner de katıldı.

Kavga etmemizi bekleyenler

hüsrana uğradı uğrayacak

CHP Gebze Belediye Başkan adayı Avukat Recep Dursun,  “Amacımız güzel. Niyetimiz iyi. Sonu da hayırlı olur inşallah diyorum” diyerek başladığı konuşmasını jestle, “Sevgili aday adayı arkadaşım Doktor İsmail Demir’e teşekkür ediyorum. Biz aslında 40 günlük süreçte birkaç defa bir araya geldik. Hep şunu söyledik. Bizim birbirimizle aramızda olan tatlı rekabettir. Hizmet için rekabettir. Bizim aramızda asla kavga olmayacak dedik. Kavga bekleyenler, sizleri kast etmiyorum dışarıdakiler hüsrana uğradılar ve hüsrana uğrayacaklar. Bizim partililerimizle, birbirimizle ne kavgamız, ne çekişmemiz, ne ayrışmamız var. Kendi iktidarlarının devamı için partimizin içini karıştırmak isteyenlerin, nifak sokmak isteyenlerin beklentisi boşadır, hebadır. Boşuna beklemesinler” diye sürdürdü. Ayrıca özetle şunları kaydetti:

Cumhuriyeti emanet edenlere

Denizler’e Uğurlar’a sözümüz var

“Bizim verdiğimiz sözümüz var. Bu Cumhuriyet’i bize emanet edenlere, demokratik devrim için darağacına çıkarken sehpaya tekmesini vuran Deniz Gezmişler’e sözümüz var. Uğur Mumcular’a sözümüz var. Çağdaş, demokratik, yaşanabilir bir Türkiye yaratma iddiamız var. Bunun ilk ayağı da yerel seçimlerdir, yerel belediyeciliktir. Dolayısıyla biz Gebze Belediyesi’nden Kocaeli’yi, Kocaeli’den Türkiye’yi kazanmak için yeniden yola çıktık ve ayağa kalkacağız. Kadınlarımız, kızlarımız, gençlerimiz ve bütün partililerimizle birlikte CHP belediyeciliğini Gebze’ye kazandıracağız.

Örgüt iradesini, ön

seçimi tercih ederdim

Bana sorarsanız demokrasiyi içselleştirmiş bir insan olarak atanmayı pek de içime sindiremediğimi söylüyorum. En doğru yöntem örgütle birlikte hareket etmekti. Eğer yanınızda parti emekçileriniz ve örgütünüz yoksa seçimde başarı mümkün değildir. Bunun bilincinde bir insan olarak her zaman bunu söyledim. Ön seçim olması, örgütün iradesine müracaat edilmesi en doğru yöntemdi. Ama gelişen durumlar atamaya götürdü ve atandım.

Geçmişimizde kirlilik yoktur

Şunu bilin. Göğsümüzü gere gere, dışarıda, alnımız açık. Ne geçmişimizde ne meslek hayatımızda ne de siyasetimizde bir kirlilik yoktur. Dışarıdan atanmadım. Gebze İlçe yönetiminde görev aldım, ilçe başkanlığı yaptım. Görevimiz bitince durmadık. Sokaklardan asla çekilmedik. Ne partimize, ne partilimize, ne de inancımıza küsmedik. Yolumuza devam ettik ve devam edeceğiz.

Varlığı herkesle birlikte paylaşalım

Geçmişte bir şekilde üzdüğüm, kırdığım arkadaşlar varsa hakkını helal etsin. Hiç kimseyle kavgam yoktur. Kimseye kırgın ve kızgın değilim. Bu bir siyasi yarıştır. İnandığım değerlere sahip partide yer aldım. O değerlerle sokaklarda mücadeleyi yürüttüm, yürüteceğim. Hiçbir makam, mevkiim olmasa da devam edeceğim. Çünkü çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak için başka çaremiz yok. Onun için bu süreçte hiç kimsenin hiç kimseyle tartışmasına, kavga etmesine gerek yok. Yokluğu paylaşmayalım arkadaşlar. Varlığı herkesle birlikte paylaşalım. Bunun için varlığı kazanalım, Gebze’yi kazanalım.

Her mahallede mahalle meclisleri kuracağız

Hani derler ya AK Parti rantçı belediyecidir, tahakkümcüdür, tek adamcıdır. Peki. Biz ne yapacağız. CHP, Gebze Belediyesi’ni kazanırsa nasıl yönetecek? Bizim AK Parti’den bir farkımız var. Biz halkçı belediyeciliği tesis ederken şunu söylüyoruz. Hizmetlerin üretiminden planlanmasına kadar, hizmetlerin yerine getirilmesinden denetlenmesine kadar tüm paydaşların, herkesin ve her kesimin söz sahibi olmasını sağlayacağız. Her mahallede, mahalle meclisini oluşturacağız. Mahalle meclisleri belediyeden, mahalleli hangi hizmetin yerine getirilmesini istiyorsa onu isteyecek. Biz de onun planlanmasını, projelendirmesini ve mali yapısını sağlayacağız. Bütün hizmetler onların istediği gibi olacak. Asla halkın istemediği bir şeyi yapmayacağız. Dayatma yapmayacağız.

Kamu kaynaklarını kamu hizmetlerine yönlendireceğiz

Belediyeyi taşeronlara, müteahhitlere teslim etmeyeceğiz. Kamu kaynaklarını kamu hizmetlerine yönlendireceğiz. Güvencesizler, yardıma muhtaçlar, engelliler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar kamu hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak. Her mahallede kreş yapılacak. Trafik ulaşım sorunu çözülecek. Hafif raylı sistemler yapılacak. Bunları biz yapacağız arkadaşlar. Yapılabilir, yapanlar var. Bizim belediyecilik anlayışımızda asla kişileri zenginleştirmek değil tüm zenginlikleri topluma yaymak var. Herkesin huzurlu, mutlu, sağlıklı yaşadığı bir kent haline getirmek var. Bizim görevimiz amacımız bu olacak.”

Bakmadan Geçme